Afbeelding
Diabetesfonds

Recordopbrengst collecte Diabetesfonds in gemeente Bunnik

17 november 2023 om 15:00 Maatschappelijk

BUNNIK In de week van 31 oktober tot en met 4 november zijn er collectanten langs de deuren gegaan in Bunnik. ,,Odijk en Werkhoven en hebben dit jaar een recordbedrag opgehaald van maar liefst €3.619,11”, aldus het Diabetesfonds.

,,Alle collectanten en alle gevers heel hartelijk dank voor de inzet en de giften die er zijn gedaan! Zowel contant als ook digitaal is er gul gegeven. Ook de supermarkten AH in Bunnik als ook de Boni in Odijk deden dit jaar mee met de retourflessen actie, waarvoor veel dank.”

Het geld is nodig voor onderzoek naar genezing van Diabetes, een ziekte die niet altijd zichtbaar is voor iedereen maar die je elke dag bezig houdt. ,,Nooit meer iets spontaan ondernemen, nooit meer zorgeloos door het leven gaan. Er is momenteel een veelbelovend onderzoek naar Diabetes type 1, dat zich richt op immuuntherapie door Prof. Bart Roep, en een ander onderzoek naar het terug brengen van cellen in de alvleesklier. Ook de kunstalvleesklier ( INREDA)is in een ver gevorderd stadium van testen gekomen. We gaan voor een wereld zonder Diabetes!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie