Elena Kotiehova en Anfisa Nakonechnaya.
Elena Kotiehova en Anfisa Nakonechnaya.

Fundraising Diner Ukrainian Night een ‘fantastische avond’

4 oktober 2023 om 14:45 Maatschappelijk

BUNNIK/WERKHOVEN Het fundraising diner ‘Ukrainian Night’, dat zaterdag werd gehouden in ‘t Wapen van Werkhoven is een groot succes geworden. In aanwezigheid van wethouder Onno James genoten bijna tachtig aanwezigen van vijf Oekraïense gerechten, klaargemaakt door de leden van Rotary Club Bunnik en de Oekraïense gastvrouwen Elena Kotiehova en Anfisa Nakonechnaya. De avond werd muzikaal omlijst door de violiste Vlada Nabutovskaya uit Dnipro. 

Voor deze gelegenheid waren haar Nederlandse gastouders, Gerard en Henny van Ham, meegekomen uit Griendtsveen. ,,We hebben enorm genoten”, vertelden ze na afloop. ,,Wat een fantastische avond.” Oekraïene werd op grootste wijze gevierd met aandacht voor muziek, cultuur en natuurlijk Oekraïense gerechten.

VOLKSLIED

We zijn blij en dankbaar dat al deze mensen zijn gekomen

Mede-organisatoren Roel Bots en Hajo Voskuil waren zeer tevreden met het resultaat. ,,Er is veel tijd gegaan in de voorbereidingen van het diner, maar het was het meer dan waard.” De avond werd afgesloten met het Oekraïense volkslied, waarbij iedereen opstond. Een emotioneel moment. ,,We zijn blij en dankbaar dat al deze mensen zijn gekomen”, vertelden Anfisa en Elena. 

KOOKBOEK

Het fundraising diner was het startsein voor de verkoop van het Kookboek ‘Aan Tafel met…..’. Hierin staat een aantal Oekraïense gerechten die tijdens het diner zijn geserveerd. Daarnaast bevat het kookboek familierecepten van statushouders, woonachtig in Gemeente Bunnik en de lievelingsrecepten van een aantal lokale beroemdheden, waaronder Vincent Bijlo, Charmѐne Sloof, Edward Mac Gillavry, Mariska Reijmerink, Martijn Fischer en Burgemeester Ruud van Bennekom. 

Het kookboek is te bestellen in de voorverkoop via aswin.menke@ziggo.nl voor €17,50 per stuk. Na 1 november is het boek verkrijgbaar bij Van Ravenswaay in Bunnik voor €20,- per stuk. De opbrengst gaat volledig naar Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik.

Aanwezigen luisteren aandachtig naar quizvragen van Anfisa Nakonechnaya.
Voorzitter Aswin Menke bedankt de kook -en serveer ploeg en alle aanwezigen voor hun komst.
Anfisa Nakonechnaya en Elena Kotiehova gedurende het volkslied.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie