Burgemeester van Bennekom opent de feestelijke bijeenkomst van de Zonnebloem Werkhoven ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan.
Burgemeester van Bennekom opent de feestelijke bijeenkomst van de Zonnebloem Werkhoven ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan. Zonnebloem Werkhoven

45 jaar Zonnebloem Werkhoven

31 maart 2023 om 15:15 Maatschappelijk Tips van de redactie

WERKHOVEN Op zaterdag 25 maart organiseerde de afdeling Zonnebloem Werkhoven een feestelijk programma voor hun leden ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan. De middag werd geopend door Burgemeester van Bennekom. Theater groep ‘Mooi Weer’ bracht de stemming er in met de voorstelling ‘Die goeie ouwe tijd’. Een ouderwetse keuken werd nagebouwd om de gasten terug te brengen in de sfeer van 45 jaar geleden. 

Het programma sprak zeer tot de verbeelding en met liedjes uit de oude doos werd enthousiast mee gezongen. Johan van Impelen vertelde over de historie van de afdeling Werkhoven, er was leuke muziek, een inloop voor genodigden en oud vrijwilligers en een gezellige borrel als afsluiting. Bij het afscheid kregen alle aanwezigen een bosje gele tulpen als dank voor hun komst.

AFDELING WERKHOVEN

De landelijke vereniging Zonnebloem bestaat 75 jaar. De afdeling Werkhoven werd opgericht op 22 maart 1978. Voordat Werkhoven een zelfstandig opererende afdeling werd, werkten de vrijwilligers een aantal jaren samen met Bunnik en Odijk. Deze twee afdelingen hanteren ook 1978 als hun stichtingsjaar. De eerste groep vrijwilligers bestond slechts uit een handjevol mensen. Van een echt bestuur was nog geen sprake, men kwam bij elkaar thuis als er vergaderd moest worden, het overleg ging informeel. In een later stadium werd de afdeling Werkhoven vanuit het hoofdkantoor in Breda gemaand een officieel bestuur op te richten. Tot die tijd werd “alles op z’n boerenfluitjes“ gedaan, weten de toenmalige bestuursleden te vertellen. ,,Inmiddels is er veel veranderd”, zo vertelt de huidige voorzitter Karin Schoonheim.

We gingen van aanbod gericht, naar vraaggericht.

Landelijk gezien veranderde De Zonnebloem van koers en het bestuur van Werkhoven werd vijf jaar geleden ook vernieuwd. Karin Schoonheim: ,,We gingen van aanbod gericht, naar vraaggericht.” Voorheen werden er veel activiteiten in groepsverband georganiseerd, in de huidige tijd kijken we meer naar wat de individuele wensen zijn van onze leden.” 

KERSEN ETEN

,,In kleiner verband gaan vrijwilligers vaker met een of twee deelnemers op pad bijvoorbeeld naar de film, of  een museum. Daarnaast blijven er de vaste maandelijkse bijeenkomsten, het jaarlijkse kersen eten, de bloesemtocht enz. We merken binnen onze afdeling dat mensen graag binnen het dorp blijven, maar we organiseren ook activiteiten samen met de drie woonkernen. In Werkhoven zijn er veel verenigingen die ons een warm hart toedragen, als we hulp nodig hebben staat er direct iemand klaar.” 

Tijdens de feestmiddag is ook te merken hoe betrokken Werkhoven is bij De Zonnebloem. Na de theatervoorstelling vertelt Johan van Impelen over de geschiedenis van de vereniging en worden er foto’s getoond van activiteiten die de afgelopen 45 jaar hebben plaats gevonden. Op de foto’s staan veel bekenden, wat voldoende stof geeft tot praten.  

BUTTON

Alle huidige vrijwilligers werden verrast door de burgemeester die hen een mooie button opspeldde met het logo van de Zonnebloem. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde bijeenkomst, dat bleek wel uit de reactie van een van de aanwezigen die zei: “Het was een heel gezellige middag, wat doen jullie toch veel voor ons.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie