De eerste interculturele koffieochtend in de Kamp was een groot succes.
De eerste interculturele koffieochtend in de Kamp was een groot succes. Mariska Reijmerink

Eerste interculturele koffieochtend groot succes

20 januari 2023 om 13:45 Maatschappelijk

BUNNIK Het was woensdagochtend een gezellige drukte in de Deel aan de Kampweg. Tijdens deze eerste bijeenkomst waren ruim twintig vrouwen en enkele kinderen verzameld, die diverse nationaliteiten hadden. Ondanks de taalproblemen die soms ontstonden wisselden de bezoekers allerlei ervaringen uit. De ochtend werd geopend door wethouder Julie d´Hondt die meteen enthousiast was toen ze van het initiatief hoorde.

door Lia van der Heijden

Als er één ding duidelijk werd deze ochtend, dan was het wel dat vrouwen in Bunnik en omstreken op een plan als dit zaten te wachten. De ruimte die ‘De Kamp’ biedt is heel geschikt om binnen te lopen en op een ongedwongen manier in gesprek te kunnen gaan met anderen, het maakt niet zo veel uit waar je dan geboren bent. 

De groep bestond uit veel verschillende nationaliteiten, zo was er een Somalische vrouw, een Saoedische, verschillende Nederlandse vrouwen, twee Engelse en Syrische vrouwen. Wethouder Julie d’Hondt was meteen enthousiast toen zij van het plan hoorde, vanuit de gemeente wil ze het initiatief graag ondersteunen. Julie: ,,Zo’n mooi initiatief wat uit bewoners zelf is gekomen werkt meestal veel beter als wanneer wij vanuit de gemeente een dergelijke ochtend organiseren. Deze ochtend brengt allerlei mensen bij elkaar, het is een ontzettend goed initiatief.” 

De Nederlandse Sandra sprak meteen af met de Syrische Reham en bood aan haar Nederlands te leren. Safiyah geboren in Saoedi- Arabië woont al vele jaren in Nederland maar merkte dat veel vrouwen geisoleerd leven in hun eigen gezin. ,,Het is erg belangrijk voor hun ontwikkeling om een toekomst op te bouwen in het land waarin ze gevestigd zijn.” Safiyah is daarvan een goed voorbeeld zij werkt in de gehandicapten zorg en praat vloeiend Nederlands.

De volgende bijeenkomst van het intercultureel café is woensdag 22 februari bij de Kamp, iedereen is welkom.

GESLAAGDE OPZET

Jenny Houtgraaf die als raadslid graag op de hoogte wil zijn van wat er speelt binnen de gemeente weet uit eigen ervaring als Engelse hoe lastig het is om Nederlands te leren. Jenny: ,,Taal moet alleen niet het hoofddoel zijn tijdens deze bijeenkomsten, ook voor Nederlandse vrouwen is het belangrijk meer contacten te leggen, er zijn ook veel alleenstaande ouders.” Mariska Reijmerink: ,,We zijn denk ik in onze opzet geslaagd. Vertel rond hoe gezellig het was, neem volgende keer iemand mee.”

De volgende bijeenkomst van het intercultureel café is woensdag 22 februari bij de Kamp, iedereen is welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie