Afbeelding
Gemeente Bunnik

Klimaatdag in de Engboogerdbuurt

23 mei 2022 om 16:00 Maatschappelijk

BUNNIK In de week van maandag 16 mei vonden er twee belangrijke gebeurtenissen in de Engboogerdbuurt in Bunnik plaats. ,,Zo zijn de werkzaamheden voor de herinrichting en rioolvervanging weer gestart en is er op initiatief van de bewoners een klimaatbestendige buurtmiddag georganiseerd, aldus de gemeente Bunnik.

Sinds maandag 16 mei zijn de werkzaamheden in de Engboogerdbuurt weer opgepakt. Deze lagen vanwege meerdere oorzaken tijdelijk stil. De verwachting is dat de werkzaamheden tot ongeveer juli 2023 duren. Er wordt gewerkt aan de rioolvervanging en herinrichting van de wijk. De Ter Hulsstraat en de Molenweg zijn als eerste aan de beurt. Voor de volledige planning van de werkzaamheden kan men terecht op de BouwApp of de projectenpagina van de Engboogerdbuurt.

KLIMAATBESTENDIGE BUURTMIDDAG ,,Afgelopen woensdag was er nog een hoogtepunt voor de wijk. Er vond een gezellige en leerzame klimaatbestendige buurtmiddag plaats. Het was een geslaagde middag voor jong en oud en een goede aftrap voor de herinrichting van de Engboogerdbuurt!”

Bij de speeltuin Deken Heinenstraat werden activiteiten georganiseerd om stil te staan bij een groene, duurzame wijk. Er stonden kramen waar informatie werd gegeven over groene daken, regentonnen en afkoppelen. Buurtbewoners konden van elkaar leren tijdens een speciale buurtbewandeling. Deze wandeling kwam langs tuinen van buren, waar werd gekeken naar de klimaatbestendige maatregelen die zij namen.

,,De kinderen uit de wijk hebben ook een fijne middag gehad. Door het warme weer was de ijscokar erg populair. Er zijn ruim 150 ijsjes gehaald! Daarnaast werd er veel gebruikgemaakt van het grote springkussen, genoten van de suikerspinkraam en gespeeld met de watertafel. Ook werden er mooie bloembommen gemaakt.”

De gemeente wil iedereen bedanken die aanwezig was of heeft geholpen bij de organisatie van de buurtmiddag. ,,Vooral de buurtbewoners die het initiatief hebben genomen en een geslaagde middag hebben georganiseerd.”



Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie