Afbeelding
Basketbalclub Woodpeckers

Unieke basketbalclinic met Henk Pieterse op 2 maart in Houten

16 februari 2022 om 13:15 Maatschappelijk

HOUTEN/BUNNIK Basketbalclub Woodpeckers is een actieve sportvereniging en al bijna 45 jaar een begrip in Houten. Binnenkort worden er weer diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd. In de voorjaarsvakantie hoeven kinderen niet stil te zitten, want op woensdag 2 maart wordt er een geweldige basketbalclinic georganiseerd door ex-international Henk Pieterse . Een niet te missen ervaring voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar, aldus Jeroen de Wildt van de basketbalclub.

,,De clinic is niet alleen voor leden van Basketbalclub Woodpeckers, maar ook niet-leden kunnen meegenieten van dit fenomeen. Henk Pieterse wil graag zijn kunstjes vertonen aan alle kinderen uit de gemeenten Houten en Bunnik. Schrijf je daarom uiterlijk vrijdag 25 februari in!”

Er worden twee clinics gegeven: van 10.30 tot 12.30 uur voor kinderen in de leeftijd van 6,7 en 8 jaar en van 13.30 tot 15.30 uur voor kinderen in de leeftijd van 9, 10 en 11 jaar. Alle deelnemers ontvangen een leuk aandenken aan deze geweldige en unieke clinic.

HENK PIETERSE Deze grote vriendelijke reus heeft een zeer heftig en indrukwekkend levensverhaal. Na een aantal onbezorgde kinderjaren begonnen de problemen tijdens zijn puberteit. Vanwege zijn lange en zeer dunne postuur werd Henk Pieterse al snel het mikpunt van pesters. Zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen liepen hierdoor een flinke deuk op, waardoor Henk al snel een geïsoleerd leven had. Vrienden had hij niet en op school sloot hij zich in de pauze vaak op in het toilet om zijn brood te kunnen eten.

ZELFVERTROUWEN Gelukkig nam zijn leven op 16-jarige leeftijd een positieve wending. Zijn toenmalige gymleraar gaf hem het advies om op basketball te gaan. Al snel kreeg hij daar wel het respect en zelfvertrouwen waar hij al die tijd naar op zoek was. Henk Pieterse ontwikkelde zich tot een topatleet en werd met verschillende clubs 6x Nederlands kampioen en liep zelfs stage in de NBA!

Sinds 1987 is deze 2,11 meter lange, inmiddels ex-basketbalprof en 101-voudig international al actief bezig met het geven van clinics en presentaties. Dit begon al tijdens zijn actieve carrière als topsporter. Henk zijn optredens staan garant voor een prachtige activiteit die vol zit met normen en waarden. Activiteiten waar de deelnemers, van welke leeftijd dan ook, veel van kunnen leren, zowel geestelijk, als lichamelijk.

Henk wil deelnemers niet alleen laten bewegen, maar ook entertainen met een duidelijk leerzame ondertoon. Nooit geforceerd, maar wel altijd aanwezig.

SCHOLENTOERNOOI De Wildt: ,,Helaas kon het scholentoernooi in de kerstvakantie niet doorgaan, maar basketballers zijn doorzetters en daarom proberen we het in de meivakantie nog een keer!”

De vrijwilligers van Basketbalclub Woodpeckers organiseren voor het eerst het Basketball’sCool scholentoernooi. Iedere basisschool in de gemeente Houten kan zich inschrijven. Het toernooi vindt nu plaats op vrijdag 6 mei voor groep 3 tot en met 8 in Sporthal de Slinger. ,,Inschrijven kan nog tot en met 21 april, dus nog voldoende tijd om je met je klasgenoten in te schrijven.”

Aanmelden en meer informatie via www.bcwoodpeckers.nl

WOODPECKERS Basketbalclub Woodpeckers is een gezellige sportvereniging in Houten met ongeveer 250 actieve leden. Al bijna 45 jaar verbindt de Woodpeckers basketballers uit de regio om basketbal aan te bieden op ieders niveau, van 4 tot 80 jaar. Naast het ‘normale’ 5-5 basketball wordt met ingang van het seizoen 2022/2023 het sportaanbod uitgebreid met 3x3 basketball. Onder andere voor deze nieuwe variant van het traditionele basketball, opent Basketbalclub Woodpeckers in samenwerking met College de Heemlanden, in het voorjaar een volledig nieuw Urban Court. Alle trainingen en thuiswedstrijden van de Woodpeckers vinden plaats in Sporthal de Slinger in Houten. Dit seizoen is er ook een start gemaakt met een Basketball’sCool in Werkhoven, een vrije inlooptraining waarbij je zonder lid te hoeven worden, kennis kunt maken met de leukste teamsport van Nederland.

.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie