Vrijdag 21 januari zijn de hekken langs de kant geschoven. De weg is glad van de modder.
Vrijdag 21 januari zijn de hekken langs de kant geschoven. De weg is glad van de modder. Kuun Jenniskens

Openbare weg en wandelpaden Beverweerd weer open

21 januari 2022 om 14:30 Maatschappelijk

BUNNIK De wegafsluiting en omleidingsroutes bij landgoed Beverweerd zijn vanaf vandaag opgeheven. Alles is weer vrij toegankelijk. Sinds 6 januari waren de openbare weg en de wandelpaden rond het landgoed om veiligheidsreden afgesloten. De weg is wel ontzettend glad van de modder.

Dat gebeurde omdat de gemeentelijk toezichthouder op 5 januari constateerde dat er op het landgoed illegaal bomen werden gekapt. De gemeente liet de werkzaamheden stopzetten. ,,Door het kappen van de bomen was mogelijk een gevaarlijke situatie ontstaan. Vrijstaande, overgebleven bomen kunnen wind vangen, waarbij het risico bestaat dat ze op de openbare weg vallen”, aldus de gemeente. Uit oogpunt van veiligheid werd daarom besloten tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen.

UITKOMST BOMENONDERZOEK] Een woordvoerder van de gemeente Bunnik: ,,Inmiddels hebben we hebben onderzoek laten doen naar de overgebleven bomen op landgoed Beverweerd. Hieruit blijkt dat er geen risico is van omvallende bomen of het afbreken van takken. Inwoners kunnen weer veilig gebruikmaken van de openbare weg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie