Afbeelding
Maeike Pebesma

Roze olifant in Van Beeck Calkoenlaan op Boomspiegeldag

11 oktober 2021 om 13:15 Maatschappelijk

BUNNIK Eerder dit jaar zijn de stoeptegels geheel vernieuwd in de Van Beeck Calkoenlaan in Bunnik. Dat zag er wel heel strak uit. De boomspiegels (het stuk grond rond de stam, nodig voor lucht en water) staken er heel kaal tegen af. Dat was aanleiding voor Nienke, Lieke en Maeike om subsidie aan te vragen voor het beplanten van de boomspiegels.

,,Met medefinanciering van de Provincie Utrecht en toestemming van de gemeente Bunnik zijn op zaterdag 9 oktober alle 14 boomspiegels beplant, op de Nationale Boomspiegeldag natuurlijk! De planten zijn bij biologische kwekerij Van Houtum in Doorn gehaald”, vertelt één van de initieatiefnemers Maeike Pebesma.

,,Er was volop keus aan soorten voor alle boomspiegels. Eén plant vormt een rode (roze) draad door alle boomspiegels: de Persicaria amplexicaulis ‘Pink Elephant’, dus de roze-olifant-duizendknoop. Deze plant staat in alle 14 boomspiegels.”

ENTHOUSIAST HELPEN Alle buren kwamen enthousiast helpen met het los maken van de grond, tuinaarde opbrengen, planten er in zetten en begieten. De kinderen hebben overal bordjes neergezet voor argeloze wandelaars of honden die nog even moeten wennen aan onze prachtige boomspiegels. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie