Afbeelding
Hospice Kromme Rijnstreek

Week van het Hospice: Hospice Kromme Rijnstreek bestaat 10 jaar

Maatschappelijk

HOUTEN Op vrijdag 24 september start officieel de Week van het Hospice. Een bijzondere week, want het Hospice Kromme Rijnstreek bestaat 10 jaar. ,,Met de introductie van een stiltewandeling hopen we een nieuwe activiteit voor Houten te organiseren waar we gezamenlijk of alleen kunnen lopen in de herinnering van de naasten die we moeten missen. De dit jaar geplante herinneringsboom vervult hier een mooie rol in. Daarnaast gaat de wielertoertocht in 2021 gelukkig door, dus er kan weer gefietst worden voor het hospice!”, vertelt Jeroen Baars van het hospice.

STILTEWANDELING ,,Op vrijdag 24 september openen we de Week van het Hospice met een avondwandeling. Een stiltewandeling met in onze gedachten de dierbaren die we moeten missen. Gezamenlijk lopen we naar de herinneringsboom bij het Hospice Kromme Rijnstreek.”

De avond start vanaf 20.15 uur op de Molenzoom ter hoogte van de Korenmolen/Odijkseweg. Na een kort welkom start de wandeling rond 20.30 uur. Baars: ,,Deelnemers ontvangen een led kaarsje voor onderweg waarna we gezamenlijk over de Odijkseweg naar Het Hospice Kromme Rijnstreek lopen. Daar is gelegenheid om even stil te staan bij de Herinneringsboom en het lichtje achter te laten. Iedereen is daarna vrij om naar huis terug te keren.”

In verband met de huidige situatie en geldende coronamaatregelen kunnen er maximaal 150 deelnemers meelopen; inschrijven kan via www.weekvanhethospice.nl. Er wordt gelopen in kleine groepen volgens de actuele richtlijnen van het RIVM.

WIELERTOERTOCHT Fiets op zaterdag 25 september door het prachtige vlakke landschap van de Kromme Rijnstreek. De route is geheel uitgezet door Wielertoerclub Houten ’80 en op GPS te rijden. Een mooie onvergetelijke tocht over autoluwe wegen langs boomgaarden, rivierdijken, forten en kleinschalige boerderijen, een fietstocht die iedereen zonder problemen kan afleggen. Men kan kiezen voor een tocht van 20 of 40 km. Er is ook een toertocht door het prachtige landschap van de Lek, Kromme Rijn en Utrechtse Heuvelrug: vanaf 70 km tot 140 km. ,,Voor € 7,- per persoon fietst u mee en steunt u het Hospice!”

SPONSORLOOP De kinderen van een basisschool uit Houten rennen zo veel mogelijk rondjes om de school om daarmee geld op te halen voor het Hospice Kromme Rijnstreek. ,,Steun hen in dit mooie doel!” Naast deze sponsorloop krijgen de groepen een lesbrief en uitleg over de laatste fase in iemands leven.

STATIEGELD Ook dit jaar kunnen inwoners weer bijdragen via de statiegeldactie bij Albert Heijn Oude Dorp en Albert Heijn Het Rond. Bij de flessenautomaten kan men de bon achterlaten en zo het Hospice financieel steunen.

KERST & SNUFFEL FAIR Het is nog even wachten maar op 11 december wil men bij Het Houtens weer een gezellige Kerst fair organiseren. Kom sfeerproeven en ondersteun het Hospice met de aankoop van kerstspullen of versnaperingen. Aan het eind van de fair zal de trekking van de jaarlijkse loterij van de Week van het Hospice plaatsvinden.

LOTERIJ Ook dit jaar zijn er loten te koop voor de Week van het Hospice. Dit kan vanaf 1 tot 11 december. Tijdens de Kerstfair zal de trekking van de loterij 2021 plaatsvinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie