Houtenaar gaat fietsen voor de strijd tegen plastic in zee

16 jul, 08:00 Maatschappelijk
Robin Aanstoot
Robin Aanstoot gaat fietsen van het Noorden van Noorwegen naar Zuid-Spanje om aandacht te vragen voor plastic vervuiling in zee.
Robin Aanstoot gaat fietsen van het Noorden van Noorwegen naar Zuid-Spanje om aandacht te vragen voor plastic vervuiling in zee.

HOUTEN/NOORWEGEN/PORTUGAL Robin Aanstoot (28) uit Houten fietst deze zomer van het noorden van Noorwegen naar Zuid Portugal, met een surfboard op een zelfgemaakte kar achter zijn eveneens zelfgebouwde fiets. Het doel is om aandacht te vragen voor het probleem van plasticvervuiling in zee. Hij noemt deze uitdaging de ‘ReCYCLE SURFari’. Houtens Nieuws blijft hem de hele tijd volgen. 

De afgelopen jaren rondde Robin twee masters af, ‘Forest and nature Conservation’ in Wageningen en ‘Sustainable Business and Innovation’ in Utrecht. ,,Tijdens beide studies heb ik veel geleerd over de gevolgen van vervuiling van de zee met plastics. Ik weet ook dat er veel mooie initiatieven bestaan om tot oplossingen te komen en die wil ik in beeld brengen.”

EIGEN FIETS EN KAR BOUWEN Zo ontstond het idee. Robin: ,,Ik was klaar met mijn studie en ik hou van fietsen en surfen. Dus bedacht ik me om een kneiterver eind te gaan fietsen, met surfplank achterop.” Het afgelopen half jaar is Robin bezig geweest met het bouwen van zijn eigen fiets en kar voor zijn surfplank. ,,Zo’n kar was lastig te krijgen&nbs..