Corjanne Polman is actief bij Oranje Werkhoven, Stevenskerk en BeZeT
Corjanne Polman is actief bij Oranje Werkhoven, Stevenskerk en BeZeT Agnes Corbeij

Vrijwilliger in beeld: ‘Vrijwilligers zijn nodig in een dorp’

31 maart 2021 om 07:30 Maatschappelijk

WERKHOVEN Werkhoven zou Werkhoven niet zijn zonder de vrijwilligers die activiteiten voor het hele dorp organiseren. Corjanne Polman is een van hen. Zij zet zich onder meer in voor de Oranjevereniging, toneelvereniging BeZeT en de Stevenskerk.

Het jaar 2021 is landelijk uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet. In deze rubriek vertellen vrijwilligers wat ze doen en waarom.

door Agnes Corbeij

Corjanne Polman is 32 jaar, werd geboren in Werkhoven en is er nooit weggeweest. ,,Ik ben getrouwd met een man uit Langbroek. Dat ik in Werkhoven kon blijven wonen was een belangrijke voorwaarde.” Ook haar ouders, broers en zussen wonen allemaal in Werkhoven. ,,Het is een heel fijn dorp, waar we elkaar met van alles helpen.”

IN DE ZORG Corjanne werkte als kapster in Utrecht, totdat ze erachter kwam dat ze liever in de zorg zou werken. ,,Ik stuurde een mailtje naar De Barrage met mijn vraag en kon meteen op de zaterdagen komen kijken of het bij me paste. Ik heb inmiddels een mbo opleiding afgemaakt en ben net begonnen met een hbo opleiding in de zorg.”

De Barrage is een boerderij met dagbesteding voor (jong)volwassenen en een woongroep voor jongeren met uiteenlopende problematiek. Corjanne: ,,Ik ben heel blij met deze keuze. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens een hbo studie zou doen, maar de zorg bevalt me echt heel goed. Als een jongen van 13 met depressie na een dag werken met de paarden zegt dat hij in lange tijd niet zo’n leuke dag heeft gehad, is dat zo mooi om te horen.”

KONINGSDAG Ook in haar vrije tijd is Corjanne altijd bezig met activiteiten organiseren voor groepen mensen. Sinds een jaar of negen is ze actief in de Oranjevereniging. ,,Ik ben een gezelligheidsmens en hou van dit feest. Ik heb bijvoorbeeld met de kinderen het luilakken georganiseerd, waarbij we om 7.00 uur de straat op gaan om zoveel mogelijk herrie te maken. Soms krijgen we klachten, omdat we niet door een bepaalde straat zijn geweest, dan missen mensen het.”

Bij de toneelvereniging BeZeT heeft Corjanne de rol van souffleuse. ,,Eén keer heb ik op het toneel gestaan, omdat iemand anders wegviel. Dat vond ik vreselijk. Ik sta niet graag op de voorgrond.” Bij de Stevenskerk zet Corjanne zich in voor de kindernevendienst voor jonge kinderen. Zelf heeft ze twee dochters, van 5 en 7 jaar.

ONMISBAAR Het doen van vrijwilligerswerk is voor Corjanne vanzelfsprekend en onmisbaar. ,, Als je ergens enthousiast over bent, steek je een ander weer aan en dan krijg je daar zelf ook weer energie van. Het hoort erbij en is nodig in een dorp. Zonder vrijwilligers heb je helemaal geen activiteiten. Er zijn dorpen waar dat helemaal niet gebeurt of veel minder. Dat lijkt me vreselijk.”        

Ben je zelf op zoek naar vrijwilligerswerk in de gemeente Bunnik? Kijk voor de vrijwilligersvacaturebank op krachtigkrommerijn.nl of kijk op bunniksamen.nl bij Vraag & aanbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie