Afbeelding
Wikipedia

Straatkolken reinigen in gemeente Bunnik

30 december 2020 om 07:21 Maatschappelijk

BUNNIK In opdracht van RMN start de firma Teeuwissen uit Huizen maandag 4 januari met het reinigen van alle gemeentelijke straat- en trottoirkolken (putten) in de gemeente Bunnik. Deze kolken bevinden zich in de goot van de straat of tussen de rand van de stoep of groenperken.

Kolken voeren het regenwater af en filteren dit direct. Zand, bladeren en ander vuil blijft in de kolken achter. Als deze niet regelmatig geleegd worden, raken ze verstopt. Doordat kolken vaak erg diep zijn, is met blote oog niet te zien of deze verstopt is. Door de kolken jaarlijks te reinigen, loopt het regenwater weer optimaal weg en voorkomen we wateroverlast. De firma Teeuwissen begint in Werkhoven. Daarna is Odijk aan de beurt en als laatste reinigt de firma de kolken in Bunnik. De werkzaamheden nemen drie tot vier weken in beslag.

AUTO’S Inwoners wordt verzocht hun auto de komende weken niet op of strak naast een straat- of trottoirkolk te parkeren. Daarnaast stellen de medewerkers van de kolkenzuiger het op prijs als men de auto tijdelijk ergens anders parkeert als zij in de straat aan het werk zijn. Zo kunnen zij ongehinderd hun werk doen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie