Jolien van den Broek en Ruud van Bennekom overleggen over de ijsbaan
Jolien van den Broek en Ruud van Bennekom overleggen over de ijsbaan Hugo van den Broek

Jolien (8) bespreekt haar plannen met de burgemeester

3 juli 2020 om 14:06 Maatschappelijk

ODIJK Jolien van den Broek (8) uit Odijk schreef een brief aan de burgemeester met haar idee om van de ijsbaan een zwemvijver te maken. Om daar met haar over te praten kwam burgemeester Ruud van Bennekom bij Jolien thuis langs. Ze ontving hem met zelfgebakken koekjes. 

door Agnes Corbeij

Jolien vindt het jammer dat er eigenlijk al jaren niet geschaatst kan worden op de ijsbaan en ze zou graag een plek in het dorp willen om te zwemmen. Daarom deed ze het voorstel aan de burgemeester om de ijsbaan te veranderen in een zwemvijver. Aan de financiën had ze ook gedacht: ,,Als dit te duur is, kan ik eventueel klusjes doen en geld inzamelen." Ze gaf haar brief persoonlijk af op het gemeentehuis. 

Ruud van Bennekom wilde hier graag met Jolien over praten. Daarom kwam hij bij haar thuis langs. Jolien was (volgens haar zussen) wel nerveus, maar wist wel hoe de burgemeester eruit zou zien. ,,Ik ben wel eens met hem op de foto geweest tijdens de avondvierdaagse." Het gesprek verliep dan ook heel goed. Van Bennekom wilde beginnen met uitleggen waarom een zwemvijver in de ijsbaan niet kon, toen Jolien hem onderbrak en zelf het antwoord al gaf. ,,Als er geen stromend water is, krijg je blauwalg."

Toch was het gesprek daarmee niet afgelopen. Jolien: ,,Ik had nog wel wat andere ideeën, zoals een moestuin, natuurspeeltuin, bloemenpluktuin, strandje, spelletjesmiddag of paalkamperen. De burgemeester zei dat hij het ging overleggen en dan laat hij even weten wat ermee gebeurt." 

Van Bennekom vroeg Jolien ook of ze interesse had in het solliciteren naar de functie van kinderburgemeester. De nieuwe kinderburgemeester voor komend seizoen wordt volgende week bekend gemaakt, maar het jaar erop zit Jolien in groep 6 en kan ze solliciteren door een vlog te maken. Dat ziet ze wel zitten. Dus mochten haar ideeën tegen die tijd niet zijn opgepakt, dan kan ze het tijdens haar eigen ambtsperiode aanpakken.   

De brief die Jolien aan de burgemeester stuurde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie