Derde zijlader RMN
Derde zijlader RMN RMN

Extra maatregelen op RMN-recyclingstations

19 maart 2020 om 08:03 Maatschappelijk

BUNNIK De recyclingstations van RMN blijven vooralsnog als gebruikelijk geopend, maar verzoeken bezoekers wel meer afstand te houden. Medewerkers van RMN zorgen er bij de ingang van het recyclingstation voor dat de drukte op het recyclingstation zelf beperkt blijft. Dit houdt bijvoorbeeld in dat RMN maximaal tien auto's tegelijkertijd op het terrein toelaat.

RMN merkt dat sommige inwoners de maatregelen om het coronavirus in te dammen, gebruiken om hun schuur of huis eens goed op te ruimen. Grofvuil dat niet in de containers voor huishoudelijk afval hoort, brengen ze in veel gevallen naar het recyclingstation. Daar is op zich niets mis mee, maar ook op de recyclingstations van RMN gelden de maatregelen die voor heel Nederland zijn afgekondigd. RMN geeft dan ook de voorkeur dat men oude spullen bewaart en over een paar weken naar het recyclingstation brengt.

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als RMN het afval niet of beperkt ophaalt dan heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang. RMN verzoekt dan ook om 1,5 meter afstand te houden van de medewerkers en niet naar het recyclingstation te komen als men milde klachten heeft zoals, verkoudheid en/of keelpijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie