Volksdansen met live muziek.
Volksdansen met live muziek. Senioren Activiteiten Bunnik

Volksdansen, doe je mee? Fit en actief ouder worden

12 april 2024 om 14:15 Maatschappelijk

BUNNIK Senioren Activiteiten Bunnik, kortweg SAB, organiseert al vele jaren een ruim aanbod aan activiteiten (55+); activiteiten waaraan laagdrempelig kan worden deelgenomen. Het betreffen wekelijkse sport- en spelactiviteiten, goed voor lichaam en geest. Eén van deze activiteiten is het volksdansen.

Hou je van bewegen, van gezelligheid en van wereldse muziek, kom dan op dinsdagmiddag naar de Irenezaal in Bunnik, Rijnzichtlaan 11a. Dansdocente Jeanne van Dorrestein verwelkomt je graag. De lessen zijn van 15.00 - 16.15 uur, uitgezonderd de schoolvakanties.

VOLKSDANSEN

Volksdansen (tegenwoordig vaak werelddans genoemd) is een verzamelnaam voor dansen die gebaseerd zijn op de oorspronkelijke muziek en dansen van een bepaalde streek, land of cultuur. In de teksten van de liedjes, de muziek en de dansen worden gebeurtenissen en gebruiken verwerkt. Op die wijze konden emoties en gevoelens worden geuit en herinneringen levend gehouden. Achter bijna iedere dans schuilt een verhaal of gebeurtenis. En het was de manier om elkaar te ontmoeten en een huwelijkspartner te veroveren. Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. 

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat dansen een sport is die zowel het lichaam als de geest op een zeer gezonde manier traint, onder andere door prof. Erik Scherder in de TV-serie ‘Het dansende brein’. Mensen die regelmatig dansen hebben minder last van osteoperose (botontkalking). Daarnaast worden tijdens het dansen ook het geheugen, balans en evenwicht getraind. Dansen houdt je langer fit en vitaal.

Daarnaast is bewegen in groepsverband ook nog eens heel gezellig. Samen dansen is contact maken met elkaar, plezier beleven, genieten van wereldmuziek en tegelijk iets aan je conditie doen. Dansen houdt je jong! 

LIVE MUZIEK

Sinds kort wordt er eens in de 5 á 6 weken gedanst op live muziek, verzorgd door de groep Gaudéalis, hetgeen ‘vreugdebrengend’ betekent. Dinsdagmiddag 23 april hoopt Gaudéalis ook aanwezig te zijn. Kom gerust vrijblijvend sfeer proeven en meedansen. Aanmelden is niet nodig. Kijk op de website van Senioren Activiteiten Bunnik www.seniorenbunnik.nl voor het complete aanbod aan activiteiten.

www.BunnikSamen.nl
Dit verhaal is afkomstig van burgerinitiatief BunnikSamen. De website www.BunnikSamen.nl is voor wie wil weten wat Werkhoven, Odijk en Bunnik te bieden hebben aan activiteiten en voorzieningen en voor wie andere inwoners wil ontmoeten. www.BunnikSamen.nl.

Kom naar de Netwerkbijeenkomst BunnikSamen

di. 16 april, 19.30 - 21.00, Singelpark 5, Odijk
Alle inwoners en professionals uit het maatschappelijk veld zijn van harte welkom. Ontmoeten, inspireren en samen zorgen voor een stevige sociale basis in onze dorpen. Meer info en aanmelden zie www.BunnikSamen.nl. Organisatie door Stichting Cultuurplatform Bunnik.

MEER ACTIVITEITEN

Scan de QR code of kijk op www.BunnikSamen.nl en meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie