Gezelligheid in de huiskamer van Bunnik.
Gezelligheid in de huiskamer van Bunnik. Lia van der Heijden

Gezelligheid in Bunnikse Huiskamer: plannen om nog meer variatie te bieden

1 april 2024 om 11:45 Maatschappelijk

BUNNIK Een drietal schakers zit donderdagmiddag in de Huiskamer van Bunnik geconcentreerd over hun spelbord gebogen, terwijl een groepje dames bezig is met een gezelschapsspelletje. In december opende de Huiskamer van Bunnik haar deuren en er hebben al verschillende activiteiten plaatsgevonden. Enkele vaste bezoekers ontmoeten elkaar hier wekelijks. Er zijn allerlei plannen om nog meer variatie te bieden aan de bezoekers en om meer bekendheid te geven aan ‘De Huiskamer’.

door Lia van der Heijden

Bezoekster Ans Klarenbeek is blij dat er eindelijk een ontmoetingscentrum is in Bunnik na al die jaren. Ans: ,,Veel mensen in Bunnik hebben behoefte aan sociaal contact. Eigenlijk zou het nog mooier zijn als ‘de Huiskamer’ ook op zondag open zou zijn, dan is er weinig te doen voor de inwoners van Bunnik. Deze ontmoetingsruimte moet nog meer bekendheid krijgen, het moet op den duur een echte ontmoetingsplek worden, maar dat heeft tijd nodig.” Gastvrouw Annie van de Hoef beaamt dat: ,,Er zijn hier allerlei mogelijkheden, er is een kast vol spelletjes, er zijn volop tijdschriften en kranten en je kunt zelf ideeën inbrengen of een activiteit aanbieden.”

SCHAAKCLUB WEG GEVONDEN

De schaakclub heeft de weg naar de huiskamer al gevonden. Albert Mennes, Hein Stockmann en Abdul Rasul uit Afghanistan spelen hun wekelijkse partij. Volgens zijn schaakvrienden steekt Abdul qua niveau met kop en schouders  boven hen uit. Wat hen betreft mag de schaakclub zeker uitgebreid worden met een aantal leden, ze kunnen dan op verschillende niveau’s spelen. Iedere donderdagmiddag zijn de heren aanwezig. Geïnteresseerden kunnen een potje meespelen en ook jongeren die interesse hebben in het schaakspel zijn van harte welkom.

BINNENLOPEN VOOR EEN PRAATJE

De ontmoetingsruimte is afgescheiden van de bibliotheek, zodat de huiskamer ook buiten de openingstijden van ‘de bieb’ gebruikt kan worden. Martin Kamphuis van Kunstenhuis Idea vertelt dat hij samenwerkte met het netwerk van ‘Bunnik Samen’ om de huiskamer van de grond te krijgen. Het was een gezamenlijke uitdaging om een ontmoetingsplek in Bunnik te realiseren en de bibliotheek huurde de ruimte toch al, er waren slechts een paar kleine aanpassingen nodig. 

Mensen kunnen gewoon binnen lopen voor een kop koffie of een praatje

Martin: ,,Het past precies in de doelstelling van de nieuwe bibliotheek. Elkaar ontmoeten is de insteek, mensen kunnen gewoon binnen lopen voor een kop koffie of een praatje.” 

ONTMOETINGSPLEK

Bunnik Samen wil in alle drie de woonkernen een ontmoetingsplek realiseren. Behalve een praatje maken is er nog veel meer mogelijk, donderdag 4 april organiseert Talitha Kelderman een schilderworkshop, zij zorgt voor alle materialen. Talitha: ,,Er is plaats voor vijf mensen, we gaan bloemen schilderen naar voorbeeld. Je hoeft geen ervaring te hebben, maar een middagje schilderen biedt vooral veel plezier, voor materiaal wordt gezorgd. Langzaam komen er allerlei intitiatieven van de grond. Martin: ,,Het idee is dat mensen elkaar ontmoeten en zich vooral welkom voelen in de Huiskamer van Bunnik.”

Openingstijden: maandag van 11.00 tot 13.00 uur en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie