Afbeelding
Munro

Bent u 65+ en wilt u sterker en fitter worden?

28 maart 2024 om 16:00 Maatschappelijk

BUNNIK Merkt u dat bewegen lastiger wordt? En wilt u graag fit en vitaal blijven? Op 13 april 2024 start voor de tweede keer het ProMuscle-programma bij Fysiozorg Munro en Diëtistenpraktijk Balans. Dit is een op maat gemaakt beweeg- en voedingsprogramma voor 65+’ers van waardoor u sterker en fitter wordt.

door Mieke Hansen-Hilhorst

Sporten in kleine groep U gaat onder begeleiding van een fysiotherapeut twee keer per week in een kleine groep bewegen. Fysiotherapeut Claire: ,,De focus ligt hierbij op krachtoefeningen om de beenspieren te versterken. Dat helpt om steviger en beter te kunnen (trap)lopen. Ook komen de armen, conditie en balans aan bod tijdens de trainingen. Hierbij kijken we naar uw niveau en mogelijkheden.”

Spierkracht en -massa vergroten en voedingsadvies van de diëtist krijgt u tijdens een intakegesprek voedingsadvies. Diëtist Cleo: ,,Naast bewegen is het eten van voldoende eiwitten belangrijk om de spiermassa en spierkracht te vergroten. Hierbij wordt vooral op de dagelijkse eiwitinname gelet, want daarmee blijft u sterk!” De diëtist doet een nulmeting van de spiermassa en kan zo de voortgang voor u bijhouden. Ook kunt u een aantal groepsbijeenkomsten bijwonen waarin u uitleg krijgt over gezonde voeding, etiketten lezen, en het belang van eiwitten voor de spieropbouw. Kosten: afhankelijk van uw zorgverzekering, vaak gaat het eerst van uw eigen risico af. Voor de precieze kosten, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. De afspraken met de diëtist kunnen gedurende de week gemaakt worden. De groepsbijeenkomsten worden per groep gepland.

Na twaalf weken rondt u het programma af. Het is belangrijk om ook hierna in beweging te blijven. Samen met u en de buurtsportcoach van Bunnik Beweegt kijken we wat bij u past, zodat u de opgebouwde kracht en conditie kunt behouden.

12-weken beweegprogramma (twee keer in de week): Kosten: € 290,-. Bewegen: maandag en donderdag van 13.30-14.30 uur. Start: 13 april 2024. Locatie: Laan van Broekhuizen 10, Bunnik

Aanmelden en informatie Mail, bel of kom langs in de praktijk: info@fysiozorgmunro.nl, 030-657 03 95. Voor vragen aan de diëtist: info@dietistenpraktijk-balans.nl, 030- 656 10 33, Laan van Broekhuizen 10, Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie