Dr. James Parkinson (1755-1825)
Dr. James Parkinson (1755-1825) nn

neuroloog pleizier in parkinson café

29 maart 2023 om 18:54 Lokaal Deel je nieuws

Parkinson Café Driebergen is een plek waar mensen met de ziekte van Parkinson(isme), hun naasten en overige belangstellenden uit de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijngebied elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook wordt er informatie verstrekt over de ziekte van Parkinson en/of parkinsonisme. Dit alles in een informele en ontspannen sfeer onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje.

Veel mensen kennen de ziekte van Parkinson door beweging- en balansproblemen. Doch de oorzaak, het vroegtijdig afsterven van bepaalde hersencellen, heeft gevolgen voor veel lichamelijke functies. Daar ligt het accent van de voordracht van neuroloog C.M. Pleizier die op woensdag 19 april te gast is in het Parkinson Café. Dokter Pleizier, verbonden aan het Utrechtse Diaconessenhuis, zal ook ingaan op vragen van de aanwezige cafébezoekers.

Bent U parkinsonpatiënt, mantelzorger of begeleider, kom dan naar deze bijeenkomst van het Parkinson café in Zorgcentrum Sparrenheide, Sparrenheide 1 (ingang aan de Melvill van Carnbeelaan) te Driebergen, in de Vierhoutzaal. De voordracht begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.45 uur.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Dit kan via info@parkinsoncafedriebergen.nl. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie