Het atelier, een trotse cursist en diverse werkstukken
Het atelier, een trotse cursist en diverse werkstukken Christly Rijke

Leren werken met hout

24 augustus 2021 om 12:19 Lokaal Deel je nieuws

Gedurende een aantal weken in de zomervakantie was atelier ‘t Timmerijke open voor kinderen om iets te komen maken. De inschrijvingen gingen via de Zomerschool. Zo kon je geregeld de klanken van ijverig zagen, timmeren en schuren horen. Verschillende houten spelletjes, siervooorwerpen en gebruiksvoorwerpen werden gemaakt, waaronder bootjes en tolletjes. Bij het figuurzagen waren dieren populair zoals dino’s, uilen, katten, vogels, egels en een zelf ontworpen witte poolbeer en reuzenzeeschildpad. Ook een nestkastje, een egelhotel en een opbergkist van massief hout en enkele molens en paddenstoelen van dikke takken werden gemaakt. Iedere les was het weer een verassing wat er ontstond, zowel voor de kinderen als voor docente Christly zelf.

Na de zomer
In september zijn kinderen van 7 t/m 12 jaar weer van harte welkom voor de wekelijkse timmerlessen. Het leuke van vaker komen is dat je een wat groter of moeilijker werkstuk kunt maken dat je zelf mag kiezen. Zo leer je er steeds iets bij.  
Met veel ervaring en plezier in haar vak en met kinderen geeft Christly Rijke een ieder de juiste begeleiding. Geregeld weten ouders en kinderen de weg naar atelier ‘t Timmerijke te vinden voor een feestje of cursus. De drempel is laag en de proefles is gratis.
Kijk op www.timmerijke.nl voor meer informatie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie