Taxatiedag boeken in Bibliotheek Idea Bunnik

10 mei 2018 om 11:30 lokaal

BUNNIK De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam is vrijdag 25 mei van 14.00-17.00 uur te gast in Bibliotheek Idea in Bunnik. Dit, om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Denk je een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, of een oude (hand ingekleurde) atlas in je bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto's, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet om langs te komen voor een taxatie. De taxaties zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Molendijk heeft inmiddels meer dan 1700 taxaties op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië. Hij is op dit gebied een internationaal begrip. In 2015 heeft Molendijk zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Locatie: Bibliotheek Idea Bunnik, De Kersentuin, Camminghalaan 27c in Bunnik. Taxatie is vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Betaling kan alleen contant. Meer informatie: www.molendijkboeken.nl of www.ideacultuur.nl/bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie