Ruud van Bennekom terwijl hij de eed aflegt
Ruud van Bennekom terwijl hij de eed aflegt Kuun Jenniskens

Ruud van Bennekom geïnstalleerd als burgemeester

15 november 2018 om 16:00 lokaal

BUNNIK Vanmiddag om 16 uur is Ruud van Bennekom, tijdens een bijzondere raadsvergadering in Lokatie78, geïnstalleerd als burgemeester van Bunnik. Commissaris van de Koning Willibrord van Beek nam hem in het bijzijn van familie en andere genodigden, waaronder oud-burgemeesters van Bunnik, de eed af.

Kuun Jenniskens

Vanaf vandaag is Ruud van Bennekom in functie. Als burgemeester is hij voorzitter van de gemeenteraad en van het college. Hij leidt de vergaderingen en heeft daarbij geen stem - zijn rol is die van een procesbewaker.

Een burgemeester heeft ook eigen taken. Zo gaat hij over de communicatie van de gemeente. Belangrijk is zijn verantwoordelijkheid voor openbare orde en veiligheid. Wat dat betreft mag deze burgemeester - die voor het eerst dit ambt bekleed - flink in het diepe springen, gezien de bedreigingen met brandstichting in Werkhoven die de afgelopen weken de samenleving diep hebben geraakt.

Het burgemeesterschap is heel breed, want ook Sinterklaas wordt dit weekend door Ruud van Bennekom in Bunnik ontvangen.

Vanavond kunnen inwoners kennis maken met Ruud van Bennekom. Dat kan van 19:30 tot 21:30 uur tijdens een receptie in Lokatie73 (Burg.vd.Weijerstraat 78).

Vlak voor het weekend publiceert ‘t Groentje op www.bunniksnieuws.nl een kennismakingsinterview.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie