kunstschilder Rijk Roor in de zojuist ingerichte Oranjezaal van Theehuis Rhijnauwen.
kunstschilder Rijk Roor in de zojuist ingerichte Oranjezaal van Theehuis Rhijnauwen. Rijk Roor

Kreaties van de Kromme Rijn; expositie Rijk Roor

Kunst

BUNNIK Theehuis Rhijnauwen heeft als restaurant al lang ervaring met het exposeren van beeldende kunst. Ieder kwartaal presenteert een Nederlandse kunstenaar zijn of haar werk in de sfeervolle Oranjezaal. Vanaf maandag 9 mei is dat kunstschilder Rijk Roor uit Odijk die ook als docent verbonden is aan het Cursusproject Bunnik en de Zomerschool.

Als kunstschilder maakt Rijk Roor veelal landschappelijk werk met oog voor oorspronkelijke plekken die er toe doen (sense of place). En dat betreft veelal de schoonheid en verscheidenheid van het Utrechts landschap, zijn natuurlijke omgeving.

Speciaal voor deze expositie heeft Rijk dit voorjaar op locatie (plein-air) aan de Kromme Rijn geschilderd. Van Werkhoven tot in Utrecht waar de Kromme Rijn uitmondt in de Stadsbuitengracht. Dat leverde al veel leuke reacties op en sommige werken zijn nu dus live te zien.

Naast twee kleinere werken zijn in de Oranjezaal een tiental grotere, meer expressionistische doeken te zien. Hierbij heeft experiment met vorm en kleur geleid tot semi-abstracte composities. Soms zodanig dat de eigen fantasie van de toeschouwer wordt geprikkeld en men wordt door kleurgebruik en de schoonheid van imperfectie.

Zeker voor liefhebbers uit de regio Utrecht en Bunnik een ideale combinatie: eerst stevig wandelen en daarna gelijktijdig smullen van pannenkoeken en vrolijke lokale kunst. De expositie Kreaties van de Kromme Rijn is nog te zien tot begin augustus. Alle schilderijen zijn te koop en onder de rubriek ‘exposities’ is het werk van Rijk ook te zien op de website atelierroor.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie