Koningsdag 2023 is een bijzondere editie vanwege het 10-jarig jubileum van Koning Willem-Alexander.
Koningsdag 2023 is een bijzondere editie vanwege het 10-jarig jubileum van Koning Willem-Alexander. BunnikSamen

Koningsdag Odijk 2023: programma voor jonge én oudere Odijkers

24 maart 2023 om 10:30 Evenementen Tips van de redactie

ODIJK Op 27 april organiseert het Oranje comité van Odijk wéér een spetterende Koningsdag, een extra bijzondere editie vanwege het 10-jarig jubileum van onze Koning Willem-Alexander. Er is een programma samengesteld voor de jonge én oudere Odijkers.

KINDERVRIJMARKT

Om 10.00 uur kindervrijmarkt. ,,We zijn blij dat we wederom dit jaar te gast mogen zijn bij SV Odijk voetbal. We starten de dag om 10.00 uur met een kindervrijmarkt voor alle jonge ondernemers in spe. Ruim je zolder of garage op en kom een mooi plekje zoeken op het hoofdveld! Er is altijd wel iets moois te vinden, voor kleine prijsjes”, aldus het comité.

FANFARE

Rond 12.00 uur is het tijd om de vrijmarktspullen op te ruimen. ,,Want dan komt fanfare Constantia ons helemaal in de Koningsdagsfeer brengen. Zij brengen een aubade ten gehore en begeleiden burgemeester Van Bennekom naar het hoofdpodium.”

ODIJKSE LUNCH

Terug van weggeweest: Odijks grootste lunch. ,,Zoals gezegd, een bijzondere editie, want de grootste lunch is terug van weggeweest! Na 4 jaar afwezigheid gaan we er dit jaar weer helemaal voor om hem nog grootser en gezelliger te maken dan in 2019. Burgemeester Van Bennekom opent hem rond 12.15 uur officieel. Een lekkere broodlunch met voor ieder wat wils, gezellig met zijn allen aan lange tafels. Ontmoeten je buren, vrienden of mensen die je nog niet kent. Vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom, jong en oud, gezinnen of alleenstaanden. Aan de lunch zijn geen kosten verbonden, wel staat er een collectebus voor een geheel vrijwillige bijdrage. De lunch wordt mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsors - veelal lokale ondernemers. Bedankt!”

GOUDENDRIEHOEK

 ,,We zijn onze trouwe sponsoren enorm dankbaar. We zien dat veel ondernemers Koningsdag écht een warm hart toedragen en gul geven om het evenement voor alle Odijkers mogelijk te maken. En óók de Gemeente Bunnik helpt en ondersteunt ons, samen met de vrijwilligers, vormt dat een ‘goudendriehoek’ waardoor we Koningsdag Odijk al jaren mogelijk maken”, aldus Sander (mede-organisator).

KINDERFEESTMIDDAG

 Na de lunch blazen we de springkussens op en kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Er is onder andere een stormbaan, een springkussen met glijbaan en voor de allerkleinsten is er kinderland. Ook het spelletjescircuit staat weer klaar. Met een lekker ijsje als beloning als het circuit is afgerond. Speciaal voor de wat oudere jeugd (10+) is bubble voetbal (met begeleiding). Binnen in de kantine kan er geknutseld worden, kunnen kinderen geschminkt en zijn er lekkere cupcakes om te versieren. Om 14.00 uur zal Madscience nog een heuse workshop ‘slijm maken’ organiseren (vol=vol).

KINDERBINGO

 ,,We sluiten de middag rond 16.00 uur af met een kinderbingo met mooie prijzen! Deze activiteiten zijn allemaal gratis en worden mogelijk gemaakt door onze sponsoren en vrijwilligers. 

Houd de website www.koningsdagodijk.nl in de gaten voor het actuele programma. De kantine is de hele dag geopend om drinken te kopen en in de middag is het mogelijk om lekkers te kopen bij Odijkse ondernemers. Kom langs bij het Wapen van Odijk of Meer dan Kaas.

EXTRA HANDJES

Extra handjes gezocht: dankbaar werk, kleine moeite. Maar dit alles kan niet zonder vrijwilligers, op de dag zelf hebben we nog veel hulp nodig. Dat kost je niet je hele Koningsdag, maar slechts een uurtje. Wil jij een oogje in het zeil houden bij het knutselen of cupcakes versieren of de springkussens in de gaten houden? In ruil voor een uurtje helpen, ontvang je twee consumptiebonnen voor een drankje in de kantine.
Meld je bij het Oranje comité van Odijk (koningsdagodijk@gmail.com).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie