Afbeelding

Kinderfeest in Bunnik op Koningsdag: ‘We maken er weer een groot feest van’

15 april 2024 om 11:45 Evenementen

BUNNIK Op zaterdag 27 april viert Bunnik Koningsdag. Een aantal enthousiaste dorpsgenoten is druk met de voorbereidingen om Koningsdag 2024 in Bunnik weer uitgebreid te vieren. In de ochtend is er een grote vrijmarkt voor alle kinderen in het dorp. In de middag organiseert Eef Goes het Oranje Kinderfeest op de velden van Bunnik ’73. Samen met wat vrijwilligers zo hoopt hij.

BUNNIKSE KINDERSPELEN 

Dat Oranje Kinderfeest bij Bunnik ’73 is een intussen sportieve traditie geworden voor basisschoolkinderen. ‘Wat is Koningsdag nou zonder een kinderfeest?’ Ook dit jaar organiseert Eef Goes in de middag bij de voetbalclub weer veel activiteiten voor en door de jongsten. ,,Kinderen zijn welkom tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Op het veld is er een spelcircuit met tien uitdagende spellen. Natuurlijk kun je weer spijkerbroek hangen en zaklopen, ben jij sneller dan je ouders?’ Deelname is gratis. Alle kinderen krijgen een stempelkaart en na afloop krijgen ze voor een volle kaart iets lekkers. Voor de allerkleinsten is er een springkussen en voor de iets oudere jeugd een stormbaan van maar liefst 9 meter lang”, vertelt hij.

,,Vorig jaar was een groot succes”, aldus Goes. ,,We verwachtten 150 kinderen op het Oranje Kinderfeest, maar er kwamen er ongeveer 250. Ongelofelijk! De laatste jaren zijn er veel nieuwe jonge gezinnen bijgekomen in het Bunnikse en voor al die jonge kinderen willen we een leuke Koningsdag organiseren. Ook dit jaar maken we er ook weer een groot feest van!”

HULP GEZOCHT

,,Maar…”, vult Goes aan, ,,het is alleen mogelijk met voldoende hulp. We zijn aan het praten met iemand die wil schminken, maar we zoeken nog hulp. Met zoveel kinderen komen ook zoveel ouders mee, die kunnen vast wel even een handje helpen, als is het maar een uurtje. Een handvol mensen heeft zich tot nu toe gemeld. Maar nog lang niet genoeg om alle activiteiten te begeleiden. Daarom mijn dringende oproep: wil je op Koningsdag komen helpen bij het Oranje Kinderfeest? Meld je dan via koningsdagbunnik.nl aan. Je doet alle kinderen er een plezier mee”, aldus Goes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie