Afbeelding
Hondenspeelparadijs Midden Nederland

Hondenschool moet dicht; paradijs mag blijven

Dieren

BUNNIK De gemeente Bunnik heeft besloten geen vergunning te geven voor de hondenschool aan de Achterdijk in Bunnik. Het hondenspeelparadijs mag wel blijven, maar de openingstijden mogen niet verruimd worden. Verlichting en kantine worden ook niet toegestaan. 

,,Wij zien dat er behoefte is van hondenbezitters aan een plek waar hun hond vrij los kan lopen en waar mensen elkaar (coronaproof) kunnen ontmoeten”, aldus wethouder Paul Heijmerink. ,,Aan de andere kant hebben wij klachten ontvangen van meerdere omwonenden over de activiteiten van de hondenschool. Ons college is bovendien gebonden aan wettelijke regels vanuit de gemeente en de provincie.” De klachten gaan volgens de informatienota over het geblaf in de avonden en weekenden.


Vorig jaar zomer hebben de eigenaren en sympathisanten van het Hondenspeelparadijs en de hondenschool aan de Achterdijk een petitie aangeboden aan de gemeenteraad. Mede naar aanleiding van deze petitie is de gemeente weer in gesprek gegaan met de eigenaren om te verkennen of er mogelijkheden zijn om de activiteiten te legaliseren. Toenmalig wethouder Erika Spil gaf aan dat de provincie de hondenschool nooit zou goedkeuren.

De gemeente gaat ook niet mee in de tweede locatie die de ondernemer heeft aangedragen, aan de Defensieweg. Deze plek werd tot twee jaar geleden onder andere gebruikt als plek voor honden- en puppytraining door een andere exploitant. Tegen dit initiatief is handhavend opgetreden na klachten over het strijdige gebruik.

Wel zegt de gemeente nu mee te willen werken aan de plaatsing van picknicktafels, een toiletunit en een schaduwvoorziening. Dit met een tijdelijke vergunning voor de duur van maximaal 10 jaar.

Het is maar zeer de vraag of de ondernemers het hondenspeelparadijs overeind kunnen houden zonder inkomsten van de hondenschool. De gemeenteraad is geïnformeerd. Eerder zeiden P21 en De Liberalen in te grijpen als dat nodig zou zijn.


advertentie