Kinderboerderij Dier en Wij in Odijk ontvangt keurmerk op ‘Oudere dieren dag’

7 september 2020 om 13:53 Dieren

ODIJK Ook dieren hebben recht op een mooie oude dag. Om die reden wordt voor de derde keer op initiatief van Comité Dierennoodhulp op zaterdag 12 september ‘Oudere dieren dag’ gevierd. 

Op veel kinderboerderijen en bij fokkers krijgt een groot deel van de dieren niet de kans om oud te worden. In het voorjaar worden de dieren geboren en met blijdschap ontvangen, maar in het najaar verdwijnen velen van hen stilzwijgend via de achterdeur als overtallige dieren naar handelaar en slacht. Om aandacht te vragen voor dit volstrekt onnodige dierenleed wordt op 12 september ‘Oudere dieren dag’ gevierd. Gelukkig zijn er ook enkele kinderboerderijen die om die reden niet fokken en hun dieren oud laten worden. Vanwege het goede voorbeeld dat deze kinderboerderijen geven, worden zij op Oudere dieren dag in het zonnetje gezet. Kinderboerderij Dier en Wij in Odijk is een van hen. Burgemeester en wethouders van Bunnik zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 

Kinderboerderij Dier en Wij ontvangt om 13.30 uur in tegenwoordigheid van de vrijwilligers, waaronder de al jarenlange trouwe vrijwilliger Raoel van 13, het eervolle keurmerk ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’ dat bevestigd zal worden aan de kinderboerderij. Ook ontvangt deze kinderboerderij op Oudere dieren dag twee nieuwe bewoners: van de slacht geredde legkippen afkomstig uit de industrie die zij via stichting Red een Legkip heeft geadopteerd. Na de feestelijke uitreiking worden alle dieren getrakteerd op lekkers als mais, wortels, appels, andijvie en pompoen. 

,,Wij zijn heel erg blij dat deze kinderboerderij het goede voorbeeld geeft. Kinderen verdienen het om te mogen leren dat dieren oud kunnen worden. Een dier moet je niet enkel geboren laten worden als schattige attractie, om het later als overtallig van de hand te doen of te doden. Dat is respectloos, zo gaan we niet met onze kat en hond om en zo horen we ook niet met andere dieren om te gaan. Dieren willen net als mensen ook prettig oud worden”, aldus Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp. 

www.diervriendelijkekinderboerderijen.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie