Afbeelding
ANP Foro

UPDATE CORONAVIRUS: Aantallen worden erg laag

22 mei 2020 om 14:02 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK De aantallen nieuwe meldingen van ziekenhuispatiënten en overledenen worden nu erg laag. Vandaag zijn er bijvoorbeeld slechts 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 13 personen als overleden gemeld. Gisteren waren dat er respectievelijk 13 en 27. 

Het aantal meldingen van nieuwe besmettingen liep ook terug en wel van 252 naar 188. Tot nu toe zijn er 44.888 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

STERFTE LAGER DAN NORMAAL Voor week 20 (11 tot en met 17 mei) wordt het aantal overledenen geschat op bijna 2.850. Daarmee zit de sterfte zo’n 200 onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Van week 11 tot en met week 19 was de sterfte hoger dan verwacht. In die weken overleden bijna 9.000 mensen meer dan je in deze periode zou verwachten. Dat melden het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Wil je alle belangrijke coronacijfers op een rijtje in glasheldere interactieve grafieken, lees dan dit artikel.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie