Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Afname aantal zieke mensen

19 mei 2020 om 14:17 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, waarvan slechts 108 vandaag. Dat is de laagste toename sinds 11 maart. 

Verder zijn er vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Gisteren ging dat om respectievelijk 27 en 14 patiënten en overledenen. Een zeer lichte toename dus, en ook dat is opmerkelijk. De dinsdag na het weekend laat doorgaans namelijk een stevige stijging zien, omdat dan de in het weekend uitgestelde meldingen alsnog naar voren komen. 

AFNAME Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, IC intensive care -opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. 

Dat blijkt uit cijfers van het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg . De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit 5%, maar eind maart was 29% van het aantal testen positief voor het coronavirus.

Wil je alle belangrijke coronacijfers op een rijtje in glasheldere interactieve grafieken, lees dan dit artikel.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie