Fractievoorzitters Arjen Hussem van P21 en Onno James van D66
Fractievoorzitters Arjen Hussem van P21 en Onno James van D66 Gemeente Bunnik
column

Raadspraat: Ongeduld is een schone zaak

5 oktober 2022 om 12:45 Column Raadspraat

BUNNIK Afgelopen raadsvergadering was een bijzondere: naast de usual suspects - raadsleden, wethouders, ambtenaren - was ook onze eerste groep ‘gasten van de raad’ aanwezig. Samen met college-raadslid Annemarie Huijsman had ik de eer om inwoners te ontvangen om meer te vertellen over het raadswerk. Een raadsvergadering kan best ingewikkeld ogen. Ook voor raadsleden is dat soms even puzzelen. Gelukkig is het vaak best uit te leggen waar we over besluiten.

Maar goed ook, want politiek hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is onze taak als raadsleden om alles wat ingewikkeld lijkt te ontrafelen en een goed besluit te nemen. Je kan blij of teleurgesteld zijn over een besluit, maar dan is er in ieder geval duidelijkheid - en vooral: perspectief. Als raadsleden lossen we het liefst alle problemen in Bunnik, Odijk en Werkhoven vandaag nog op. Een nieuwe supermarkt in Werkhoven, honderden nieuwe woningen in het stationsgebied. Of een vergroend dorpshart in Odijk, een veiliger Werkhoven, nieuwe natuur, of meer vrijheid voor boeren om recreatie als kans te benutten. Gelukkig begrijpen we allemaal dat het niet allemaal tegelijk kan of lukt, zeker niet als kleine gemeente. Wat we wel kunnen doen, is iedere keer proberen om alle plannen zo snel mogelijk van de grond te krijgen.

Als D66-fractie proberen we dat continu. Zo vroegen we afgelopen raadsvergadering om een structurele oplossing voor het Jongerenwerk. Gelukkig proberen andere fracties ook om goede plannen te versnellen. Een collega-raadslid vroeg bijvoorbeeld wanneer we de plannen voor een energieneutraal Bunnik kunnen verwachten. In het geval van een raadslid is ongeduld misschien wel een schone zaak.

We hebben het goede voornemen om zo goed mogelijk uit te leggen waar we ons in de gemeenteraad voor inzetten, en waarom we voor of tegen een voorstel stemmen. Zo leggen we na iedere raadsvergadering op www.d66.nl/bunnik uit wat er is besproken, hoe we gestemd hebben, en waarom. Zo nemen we u mee in onze inspanningen om de politieke keuzes te ontrafelen, en goede keuzes te maken. En wellicht ziet u dat ongeduld van ons, tussen de regels door.

Onno James,
D66

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie