Volop spelen en bewegen bij het Wijks KinderSpektakel
Volop spelen en bewegen bij het Wijks KinderSpektakel Ali van Vemde

Wijks KinderSpektakel, volop speelplezier voor alle kinderen

8 december 2022 om 12:48 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Nog een paar weken, dan begint de kerstvakantie en is het weer tijd voor het Wijks KinderSpektakel. Op dinsdag 3 en woensdag 4 januari vindt dit fantastische evenement weer plaats op Sportpark Mariënhoeve. Twee dagen lang lekker bezig zijn, spelen en sporten. De kinderen en hun ouders zijn van harte welkom om dit evenement mee te maken. Wil jij als vrijwilliger meehelpen om dit evenement weer net zo’n succes te laten worden als voorgaande edities, meld je dan aan bij tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl of 06 17413517.

door Ali van Vemde

Dit leuke, sportieve indoor evenement wordt voor het vierde jaar gehouden. „Dit jaar hebben we nog uitdagender en leukere attracties dan het voorgaande KinderSpektakel. Alle kinderen uit de omgeving, in de leeftijd van 2 tot en met 13 jaar, mogen komen,” vertelt buurtsportcoach en organisator Tobias Wijnmaalen. Er zijn maar liefst vier zalen. Voor de kinderen van 2 tot en met 4 jaar is er een apart speelgedeelte. Hier is ook zitruimte voor de ouders. Voor de oudere kinderen zijn er twee zalen beschikbaar. Hier zijn uitdagende luchtattracties te vinden. Lokale sportaanbieders bieden verschillende sportclinics aan. Nog niet moegespeeld, blijf dan tot de kinderdisco aan het eind van de dag. Een van de hallen wordt dan omgetoverd tot donkere discozaal met muziek en gekleurde lampen.

ACTIVITEITEN Het KinderSpektakel biedt ook de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals turnen, twirl, freerunning, HADO trefballen 3.0 en Esport als F1, FIFA en Rocket League. Inschrijven voor de extra sportclinics en activiteiten kan tijdens het spektakel. Clown Pépé is de hele dag aanwezig en geeft grappige kindershows. Tussen de shows door maakt hij leuke ballonfiguren. Maak je een mooie foto en zet je die op Facebook, dan maak je kans op een leuke prijs. Door de ruimere opzet en de uitbreiding naar buiten, kunnen nog meer kinderen en ouders genieten van deze dag. Er zal een tent worden geplaatst met voldoende zitruimte en statafels. Voor de kinderen is er een broodje knakworst (ook halal) en de hele dag door gratis fruit en ranja. Voor de ouders is de horeca geopend.

Het Wijks KinderSpektakel is iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan nu al via de website stichtingwijksport.nl De ticketprijs bedraagt per kind € 12,- + € 1,- administratiekosten per dag. Aan de deur betalen kan ook, dan bedraagt de toegangsprijs € 15,- per kind + € 1,- administratiekosten. De ouders en verzorgers mogen gratis naar binnen. Nieuw dit jaar is het kopen van munten voor de horeca. Deze kunnen al direct bij inschrijving worden gekocht, maar ook tijdens het event.

Wil je helpen als vrijwilliger tegen een kleine vergoeding, meld je dan aan. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen zo leuk ervaring opdoen en er mede voor zorgen dat de kinderen tevreden naar huis gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie