Drie koningenvoettocht in vorige jaren
Drie koningenvoettocht in vorige jaren RK Parochie / Archief BDUMedia

Driekoningenvoettocht: men gaat weer lopen

13 november 2022 om 12:44 Activiteiten

COTHEN / WIJK BIJ DUURSTEDE Na twee jaar stilstand door corona trekt men samen de (stoute) wandelschoenen weer aan op zondag 8 januari. Voor de 17e keer wordt de Driekoningentocht georganiseerd. Men gaat de ster volgen door een mooi gebied in ons Kromme Rijngebied.

Voorafgaand kunt u in de kerk in Cothen vanaf 11:00 de viering bijwonen. Na de viering is er koffie en een broodje

Rond 12:45u start de tocht vanuit de rk kerk in Cothen en loopt men door bossen en weilanden naar de rk kerk in Wijk bij Duurstede. Aankomst daar rond 15:00u en daar is wat warms te eten en te drinken. 

Aansluitend is er een lichtjesviering. Deze viering duurt ongeveer een half uur. Daarna staan de bussen van Maatschappij Kassing traditiegetrouw weer klaar om de wandelaars naar de startplaats te brengen, maar u kunt ook teruglopen naar Cothen. Dat is 4-5 km.

INSPIRATIE Kom weer meelopen met deze inspirerende tocht! De tocht levert voor velen verrassend gezellige gesprekken, maar er is ook volop ruimte om te mijmeren en te genieten van de prachtige natuur. We gaan deze keer op weg, op zoek naar “Sporen van God”. Sporen die we om ons heen zullen zien, maar ook in elkaar.

Een beetje wandel ervaring is een pré, maar niet echt noodzakelijk gezien de afstand. Goede wandelschoenen zijn wel een must aangezien niet alleen de verharde weg de schoenzolen zal passeren. In totaal wandelt men tussen de 10 en 12 km, de exacte route wordt nog bepaald. Als u na afloop weer terugloopt naar Cothen is het dus ca 15 km.

PROGRAMMA

11:00 Viering in Cothen

12:00 Koffie met broodje

12:45 Vertrek uit Cothen

15:00 Aankomst in Wijk bij Duurstede

15:30 Lichtjesviering

16:00 Naar de bus

Loopt u mee? Meldt u dan aan op https://driekoningenvoettocht.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie