Bunnik Beweegt wil kinderen meer buiten laten spelen
Bunnik Beweegt wil kinderen meer buiten laten spelen Bunnik Beweegt

Bunnik Beweegt speelt samen met FC Utrecht in de wijk

Activiteiten

[BUNNIK} Bunnik Beweegt tekende in maart een convenant met FC Utrecht om het project ‘Samen naar buiten’ te starten om kinderen meer buiten te laten spelen. inmiddels is het project gestart.

Buurtsportcoach Rowie is tevens ambassadeur van het buitenspeel project. ,,Dit project is bedacht met als doel de kinderen te stimuleren om vaker naar buiten te laten komen. De kinderen krijgen nieuwe spelideeën en worden beloond als zij buiten komen spelen op dat moment. Er is een jaarkalender gemaakt met alle data dat zij buiten zijn. Deze worden uitgedeeld op de scholen. Daarop staat aangegeven wanneer FC Utrecht daar met middelen/materialen aanwezig is. 

STEMPELKAART Het beloningssysteem gaat volgens een stempelkaart. Ieder kind heeft een stempelkaart deze blijft in het bezit van de buurtsportcoaches. Iedere keer dat de kinderen buiten komen spelen verdienen zij een stempel. In totaal zijn er 9 stempels te behalen en zo kunnen de kinderen binnen het schooljaar een volle kaart behalen en nog sneller als je ook naar andere dorpen komt om te spelen. Na elke 3 keer hangt er al een beloning aan. Deze beloningen verzorgt FCU.”

Bunnik Beweegt hoopt zo dat meer kinderen structureel naar buiten komen en zij in contact komen met ouders uit de wijken. De buurtsportcoaches willen kijken of zij met die ouders in bepaalde wijken een vaste buitenspeelmiddag kunnen laten ontstaan. Tot slot zou het leuk zijn als er een eerste convenant met de buurt wordt getekend.

Bunnik Beweegt wil kinderen het plezier van buten spelen laten zien
Op de jaarplanning is te zien wanneer FC Utrecht in de wijk is
advertentie
advertentie