Wijks KinderSpektakel
Wijks KinderSpektakel Ali van Vemde

KinderSpektakel op Sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede

8 juli 2021 om 07:42 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds enkele jaren genieten kinderen van binnen en buiten Wijk bij Duurstede van het Wijks KinderSpektakel. Tot nu altijd in de winter, maar dit jaar voor het eerst in de zomervakantie. Op donderdag 26 en vrijdag 27 augustus kan er volop worden gespeeld. Om dit populaire evenement te kunnen organiseren, zijn er veel vrijwilligers nodig. Help jij mee?

door Ali van Vemde

Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen werd door diverse ouders benaderd met de vraag of het Wijks KinderSpektakel in de zomervakantie gehouden kan worden. Het organiseren van zo’n groots evenement kost de nodige tijd en inzet, maar de buurtsportcoach besloot het op te pakken. „Het wordt wel anders dan voorgaande edities,” vertelt Wijnmaalen. „Dit keer vindt het plaats op het buitenterrein op het sportpark. Dat betekent dat we veel meer ruimte ter beschikking hebben. We hebben nu 18.000 m2 speeloppervlakte, binnen was dit 4.500 m2. De ruimte vanaf de korfbalvelden tot de honkbalvelden kunnen we hiervoor gebruiken. Zo hebben we nog veel meer beweeg- en speelmogelijkheden voor kinderen in verschillende leeftijden. Door de ruime opzet hebben we nu ook voldoende ruimte voor ouders om te kunnen zitten. Dus neem een picknickkleed mee of een stoel.”

ATTRACTIES Voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar is er een apart speelgedeelte. Voor de ouders en begeleiders is er een horecagelegenheid met zitruimte. Voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar zijn er veel verschillende en uitdagende lucht- en waterattracties. Zo komt er onder andere een zwembad waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. De Wijkse dj Hardbeatz zorgt voor muziek en spetterende discoshows, dus er kan volop worden gedanst. Maar ook zijn er verschillende clinics en extra activiteiten, zoals korfbal, turnen, freerunning, bubblebal, archery-tag, bungee-trampoline, quad rijden en pumptracht. Voor enkele extra activiteiten zal een kleine bijdrage worden gevraagd.

VRIJWILLIGERS Om dit evenement te kunnen organiseren zijn heel veel vrijwilligers nodig. „Bij de verschillende attracties is veel toezicht nodig, zeker ook bij de waterattracties,” zegt Wijnmaalen. „Maar ook hebben we mensen nodig die willen helpen bij het opbouwen en afbreken. Dus ben je 16 jaar of ouder en wil je ons komen helpen, neem dan even contact op.” Dat kan via e-mail tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl of telefoon 06 17413517. Op de website stichtingwijksport.nl is alle informatie over het Wijks KinderSpektakel te vinden.

KAARTEN Het Wijks KinderSpektakel is beide dagen van 10.00 tot 19.00 uur geopend. De ticketprijs bedraagt in de voorverkoop € 8,- per kind (+ 1 euro administratiekosten) Aan de deur is de ticketprijs € 10,- (+ € 0,20 administratiekosten voor pinnen). Voor ouders en verzorgers is de toegang gratis. Er is een horecagelegenheid met zitruimte.  De kinderen kunnen de hele dag genieten van appels en ranja.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie