Drukte op de steiger
Drukte op de steiger John Jansen

Riviercruise voor senioren uit Wijk en Odijk was een groot succes

16 april 2024 om 11:45 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE/ODIJK Ruim vierhonderd, Wijkse en Odijkse senioren, hebben donderdag en vrijdag een prachtige riviercruise gemaakt op de Neder Rijn.

Het was een initiatief van Stichting Binding, de Wijkse Algemene Bond voor Ouderen en verschillende Zonnebloem afdelingen, waardoor de afdeling Odijk. Initiatiefnemer Adriaan van Overbeeke nam het plan mee uit de Rijn IJsselstreek bij zijn verhuizing naar Cothen.

De schip Zilvermeeuw 2 van rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw uit Drimmelen vertrok beide dagen rond 10.00 uur. Vrijdag werd koers gezet naar de sluizen van Amerongen, vervolgens richting Rhenen en Wageningen. Ter hoogte van kasteel Doorwerth werd gedraaid en ging stroomafwaarts richting Wijk bij Duurstede. Op zaterdag werd een koers naar het westen gekozen via de sluizen bij Hagestein.

VRIJWILLIGERS

Onderweg werd genoten van een hapje en een drankje en een drie gangen maaltijd. Per reis liepen twintig vrijwilligers het vuur uit de sloffen om de gasten te bedienen maar ook om al het servies weer af te ruimen de afwas te doen en de boot weer schoon op te leveren. Op vrijdag was burgemeester Iris Meerts één van deze vrijwilligers. Een muzikant en bingomaster verzorgenden het entertainment.

De Willem van Abcoudestichting sponsorde deze reizen ruimhartig waardoor de prijs van een deelnemersticket erg laag kon worden gehouden. De middenstand uit Wijk bij Duurstede en Bunnik Odijk sponsorden de prijzen voor de Bingo en het presentje voor de vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie