De glasbakken bij de Jumbo aan de Meent in Odijk zijn geregeld vol, zoals ook in de tweede week van januari
De glasbakken bij de Jumbo aan de Meent in Odijk zijn geregeld vol, zoals ook in de tweede week van januari Agnes Corbeij

Glasbakken in Odijk kunnen vaak niet leeggehaald worden, wegens foutparkeerders

18 januari 2023 om 08:38 Achtergrond

ODIJK Dat de glasbakken voor de Jumbo in Odijk soms overvol zitten, heeft volgens RMN te maken met de problemen bij het leeghalen bij de bakken. Doordat mensen foutparkeren op de plek die bestemd is voor laden en lossen, kan de chauffeur soms niet bij de glasbakken. Dit liet RMN weten na vragen van Bunniks Nieuws. 

De afgelopen maanden waren de bakken geregeld zo vol dat mensen glas ernaast zetten. In eerste instantie gaf RMN aan dat dit een bekend euvel is tijdens de kerstdagen, maar later kwam een aanvullend antwoord, van de chauffeur van de vrachtwagen, via de woordvoerder. ,,De chauffeur geeft aan dat het legen van de glascontainers vaak bemoeilijkt wordt omdat personenwagens op de laden en lossen plek parkeren, wat uiteraard tussen 6 en 1800 uur niet toegestaan is. Hierdoor kan de chauffeur zijn wagen niet zodanig plaatsen om de glascontainers veilig te legen.”

RMN heeft het probleem inmiddels doorgegeven aan de gemeente, omdat dit om een handhavingsprobleem gaat. Daarnaast gaat RMN stickers op de bakken plakken met verwijzing naar de mogelijkheid om een volle container te melden bij RMN. Om op de bak door te verwijzen naar de andere glasbakken, aan de Singel, ziet RMN niet zitten. ,,De afstand lijkt dusdanig groot, dat wij vermoeden dat het enthousiasme daarvoor niet erg groot zal worden.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie