De glasbakken bij de Jumbo aan de Meent in Odijk zijn geregeld vol, zoals ook deze week
De glasbakken bij de Jumbo aan de Meent in Odijk zijn geregeld vol, zoals ook deze week Agnes Corbeij

Glasbakken aan de ene kant van de Jumbo in Odijk zijn vaak overvol, terwijl de bakken aan de andere kant weinig gebruikt worden

13 januari 2023 om 09:58 Achtergrond

ODIJK De glasbakken voor de Jumbo in Odijk zitten geregeld overvol. Veel inwoners zetten hun glas er dan maar naast, terwijl aan de andere kant van de Jumbo ook glasbakken staan. 

In het najaar van 2022 werden de glasbakken aan de voorkant van de Jumbo vervangen voor nieuwe. Er werden er drie weggehaald, en twee terug geplaatst. Het volume is echter nog gelijk, aldus RMN, de ondergrondse bakken zijn dus groter geworden. Verder zegt RMN erover: ,,Dat ze nu steeds overvol zijn, ligt dus niet aan de grootte van de glasbak. Wij merken wel dat het per seizoen verschilt hoeveel glaswerk inwoners recyclen.”

Toen Jumbo in 2019 een nieuw parkeerterrein neerlegde aan de achterkant, werden ook daar glasbakken geplaatst. In dezelfde periode werd een glasbak aan de Zeisterweg verwijderd, omdat die niet meer nodig zou zijn en ter plekke geluidsoverlast veroorzaakte voor omwonenden. Sindsdien staat er geregeld glas naast de bakken voor de Jumbo. De bakken aan de andere kant van de Jumbo, naast het benzinestation van Onwezen aan de Singel, nooit vol zitten. Het lijkt er dus op dat inwoners liever hun glas naast de bak zetten dan een stukje verder lopen. Of ze weten niet van het bestaan van de glasbakken aan de Singel.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie