Rishi Rampadarath uit Houten
Rishi Rampadarath uit Houten Politie Midden-Nederland

Politie krijgt ruim dertig tips na uitzending over moordzaak Rishi Rampadarath in Houten

27 september 2023 om 15:30 Misdaad

HOUTEN De politie heeft ruim dertig tips gekregen naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht. Het programma besteedde gisteravond aandacht aan de moordzaak van de 37-jarige Rishi Rampadarath in Houten. Dankzij de tips weet de politie nu wie de bestuurders zijn van de auto’s die in het programma werden getoond en is bekend wie op de dag van moord over de Grasbouw in Houten liep.

Rampadarath werd in april vlakbij zijn ouderlijk huis neergeschoten. De moord is nog altijd omgeven door vragen. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak.

De 37-jarige Utrechter Rampadarath werd op donderdagochtend 20 april rond 05.30 uur neergeschoten toen hij naar zijn auto liep op de Stelhout in Houten. Hij had die nacht bij zijn ouders geslapen en was onderweg naar zijn werk. Op de parkeerplaats stond de schutter hem op te wachten. Hij schoot Rampadarath neer, die ter plekke overleed.

Via de opsporingsprogramma’s Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en Opsporing Verzocht op NPO2 werden eventuele getuigen of mensen met andere tips opgeroepen zich te melden. Dat gebeurde meerdere keren, maar tot een doorbraak leidde dat nog niet.

Gisteren deden het Openbaar Ministerie en de politie opnieuw een poging de zaak op te lossen. Naast het tipgeld, werd er gisteravond in Opsporing Verzocht ook nieuwe informatie gedeeld. In de uitzending werd onder meer een geluidsfragment gedeeld met daarop de stem van de dader. In het fragment hoor je het slachtoffer met iemand praten op de parkeerplaats, gevolgd door de fatale schoten.

Vandaag is er ook in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht voor de zaak. 

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie