Rishi Rampadarath uit Houten
Rishi Rampadarath uit Houten Politie Midden-Nederland

OM looft 25.000 euro uit voor gouden tip moordzaak Rishi Rampadarath uit Houten

26 september 2023 om 16:03 Misdaad

HOUTEN  Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak rondom Rishi Rampadarath uit Houten. Hij werd in april vlakbij zijn ouderlijk huis neergeschoten. De moord is nog altijd omgeven door vragen en met het tipgeld hoopt het OM meer duidelijkheid te krijgen, laat een woordvoerder weten.

De 37-jarige Utrechter Rampadarath werd op donderdagochtend 20 april rond 05.30 uur neergeschoten toen hij naar zijn auto liep op de Stelhout in Houten. Hij had die nacht bij zijn ouders geslapen en was onderweg naar zijn werk. Op de parkeerplaats stond de schutter hem op te wachten. Hij schoot Rampadarath neer, die ter plekke overleed.De politie was snel ter plaatse en startte meteen een onderzoek, maar ondanks de inzet van honden en een politiehelikopter werd de schutter niet gevonden. 

Vijf maanden later is nog altijd onbekend waarom Rampadarath werd doodgeschoten en door wie. Ook is er geen signalement of vluchtroute bekend.Via de opsporingsprogramma’s Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en Opsporing Verzocht op NPO2 werden eventuele getuigen of mensen met andere tips opgeroepen zich te melden. Dat gebeurde meerdere keren, maar tot een doorbraak leidde dat nog niet.

STEM DADER IN OPSPORING VERZOCHT

Vandaag doen het Openbaar Ministerie en de politie opnieuw een poging de zaak op te lossen. Naast het tipgeld, wordt er vanavond in Opsporing Verzocht ook nieuwe informatie gedeeld. In de uitzending wordt onder meer een geluidsfragment gedeeld met daarop de stem van de dader. Ook wordt een compositietekening gedeeld waar verschillende getuigen op te zien zijn. Morgen besteedt ook Bureau Hengeveld opnieuw aandacht aan de zaak. 

Bron: RTV Utrecht

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie