Afbeelding
Politie.nl

Verdachte van bedreiging van de burgemeester van Houten bekent schuld en heeft spijt

10 april 2024 om 15:10 Misdaad

HOUTEN “De burgemeester moet maar een kogel door zijn kop krijgen.” Dat zei de 53-jarige verdachte drie weken geleden in een telefonisch gesprek over de Houten Hub tegen wethouder Daan Vermeulen. Hij bood meteen zijn excuses aan, maar werd vanmorgen vroeg alsnog opgepakt op verdenking van bedreiging van de Houtense burgemeester Gilbert Isabella. Dat zegt zijn advocaat Esther Vroegh.

De verdachte is één van de bezwaarmakers tegen de veelbesproken Houten Hub, een plan voor het tijdelijk huisvesten van asielzoekers, woningzoekenden en drie maatschappelijke organisaties. De burgemeester deed na de bedreiging meteen aangifte. De uitspraak zou hij “uit frustratie” hebben gedaan terwijl hij dagen niet had geslapen vanwege de mogelijke komst van de Houten Hub, zegt Vroegh. 

“Het verdient absoluut niet de schoonheidsprijs, dat vindt hij zelf ook. “Direct na de uitspraak zou hij zijn excuses hebben aangeboden. Zijn advocaat vindt het dan ook opvallend dat hij drie weken later ‘s ochtends vroeg in het bijzijn van vrouw en kinderen van zijn bed is gelicht. “Als er een gegronde vrees was dat hij de bedreiging ook zou uitvoeren, waarom is er dan drie weken gewacht?”

Bron: RTV Utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie