René Kwant bij het fort.
René Kwant bij het fort. René Kwant

Directeur Fort Honswijk benoemd

Nieuws

REGIO De Raad van Toezicht van Fort Honswijk heeft per 1 maart René Kwant benoemd tot directeur van het fort. Zijn belangrijkste opdracht is om vorm te geven aan een passende herbestemming van het fort. Doel daarbij is om ondernemers te werven en binnen de gestelde kaders voor een sluitende exploitatie te zorgen.

René Kwant ontwikkelt als zelfstandige erfgoedmerken. Toeristische kansen en aansluiting bij de omgeving spelen daarin altijd een grote rol. Tot voor kort was hij programmaregisseur van de Zuiderwaterlinie in Noord-Brabant.

Kwant: ,,Ik ben enorm onder de indruk van het fort en zijn omgeving. En ook van de betrokkenheid van al die mensen die al heel veel werk hebben verzet de afgelopen jaren. Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik samen met al die betrokkenen mag werken aan de toekomst van het fort.”

Tjerk Bruinsma, voorzitter van de Raad van Toezicht: ,,Wij zijn verheugd dat we met deze benoeming een belangrijke stap hebben gezet in de verdere ontwikkeling van het fort.”

Fort Honswijk is het grootste en oudste torenfort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het ligt in een weids rivierenlandschap en is de spil van een unieke verzameling militaire verdedigingswerken die nog volledig intact te bezoeken is. Rond het fort zijn onder andere prachtige wandel- en fietsroutes te vinden.

René Kwant bij het fort.
René Kwant bij het fort.
advertentie