Kunstlezing Hollandse Meesters uit de Hermitage

Nieuws

Kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist geeft op dinsdag 23 januari a.s. een blik achter de schermen van de tentoonstelling 'Hollandse Meesters uit de Hermitage', die nu te zien is in de Hermitage Amsterdam. De ondertitel van de tentoonstelling luidt: 'Oogappels van de tsaren'.

De Hermitage in Sint-Petersburg bezit de grootste collectie Hollandse schilderkunst buiten Nederland. Voor het eerst komt een ongekend rijke selectie van 63 werken van 50 schilders naar de Amsterdamse Hermitage.

Luister en kijk naar de verhalen over deze beroemde verzameling Hollandse meesterwerken van rijke Russische tsaren. Na aankoop waren de meeste schilderijen namelijk niet meer in Nederland te zien. Het gaat om onder andere zes prachtige werken van Rembrandt, maar ook van meesters als Ferdinand Bol, Gerard Dou, Govert Flinck en Frans Hals.

Wilt u meer weten over de tentoonstelling 'Hollandse Meesters uit de Hermitage'? Meldt u dan nu aan voor de kunstlezing! Via email: kunstuitzeist@casema.nl of bel 06-50489752.

De lezing met uitgebreid beeldmateriaal wordt gegeven op dinsdagochtend 23 januari a.s. van 10-12 u en op woensdagavond 31 januari a.s. van 20-22 u in Het Binnenbos (Kerckebosch), Hoog Kanje 186-h in Zeist.

De kosten bedragen € 10 per persoon (excl. koffie en thee).

Voor meer informatie over deze en volgende lezingen, kijk op www.kunstuitzeist.nl.

advertentie