7 januari 2018 vertrekt vanuit Odijk weer de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Loop ook mee.

Nieuws

Wandelen met de Drie Koningen - Dankbaar Onderweg -

Zondag 7 januari 2018 vertrekt rond 11.00 uur vanuit Odijk de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Deze al weer traditionele wandeltocht van ongeveer 16 km lang, zal wederom veel inwoners uit de Krommerijnstreek en omliggende streken in beweging brengen. Om mee te lopen maakt het niet uit of je jong of oud bent. Wel zijn goede wandelschoenen een must aangezien niet alleen de verharde weg de schoenzolen zal passeren. De wandeling zal dit jaar de plaatsen Odijk, Werkhoven en Wijk bij Duurstede aan doen. Tijdens de verrassende tussenstop wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Zo biedt deze voettocht voor velen al jaren spontane en gezellige gesprekken of een prettige ontspannen wandeling.

Treffend verwoord door een medewandelaar:

'Ik liep voor de eerste keer mee, ik vond het geweldig, de ontvangst in de kerken was fantastisch. De afsluiting met lichtjes en het zingen in de RK kerk was een bijzondere ervaring.'

Vanaf 10.30 is de kerk 'Heilige Sint Nicolaas' te Odijk open voor koffie en het bewonderen van de kerststal. De wandeling start rond 11.00 uur vanaf het kerkterrein aldaar. Via fraaie wandelpaden bereiken we de tussenstop rond 13.00 uur, om vervolgens naar het eindpunt de 'Johannes de Doper'-Kerk te Wijk bij Duurstede te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf de tussenstop aanhaken met de tocht (deze informatie ontvangt u na aanmelding). Een bijzondere lichtjesviering sluit deze markante wandeling zo na de feestdagen waardig af.

Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken en hun fraaie kerststallen te bewonderen.

Men wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in Odijk.

Wilt u meelopen? Meldt u dan aan via www.driekoningenvoettocht.nl en vermeld of u extra vervoer naar het startpunt in Odijk wenst.

advertentie