De Nationale CichlidenDag in Odijk - 24 februari 2018

Nieuws

Op 24 februari 2018 organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers (kortweg N.V.C.) een bijzondere dag voor iedere aquariumliefhebber. Onder de titel Nationale Cichlidendag zal het Dorpshuis te Odijk op de bewuste zaterdag in het teken staan van cichliden; een diverse en karaktervolle groep siervissen die de afgelopen decennia erg geliefd zijn geraakt bij aquarianen. Cichliden komen in veel gebieden voor, van Afrika tot Midden- en Zuid-Amerika en ook in Azië worden ze aangetroffen. Onze wereld is in totaal vele duizenden verschillende soorten rijk en ze zijn misschien bekender dan u in eerste instantie denkt. De zo kenmerkende maanvis, discusvis en het 'kersenbuikje' zijn namelijk allemaal cichliden.

Sinds 2004 is het Dorpshuis in Odijk (Rijneiland 7, 3984 MA Odijk) de vaste uitvalbasis van de N.V.C., waar wij over de jaren verschillende evenementen hebben georganiseerd. Dit keer wordt op de jaarlijkse cichlidendag weer groot uitgepakt. Een professionele vis- en aquariumbeurs met standhouders uit heel het land (en daarbuiten) zal het Dorpshuis vullen en in een aparte zaal wordt ruimte gereserveerd voor niet minder dan vijf sprekers die lezingen komen geven over uiteenlopende onderwerpen. Daartoe behoren ook verhalen van liefhebbers die naar Kameroen en de Amazone zijn gereisd om daar hun favoriete vissen in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen. Ook organiseert de N.V.C. een speciale fotowedstrijd die verbonden is aan deze dag (voor de details zie onze website; NVCweb.nl). Deelname is voor iedereen mogelijk en de ingezonden foto's worden afgedrukt en tijdens de Nationale CichlidenDag getoond. Wanneer een kundige jury (bestaand uit de twee prijswinnende fotografen van vorig jaar) de winnaars heeft aangewezen, en de prijzen zijn verdeeld, mag elke deelnemer zijn of haar inzending(en) mee naar huis nemen.

Iedere aquariumliefhebber is meer dan welkom om op 24 februari 2018 de Nationale CichlidenDag te bezoeken. Entree tot de beurs is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De beurs gaat voor publiek om 10:00 uur open en zal om 16:00 uur eindigen. Op onze website (http://www.nvcweb.nl/evenement/nationale-cichlidendag-2018) treft u alle actuele informatie over dit evenement aan en we zijn ook te volgen op onze eigen Facebookpagina.

Rick Meijdam

Voorzitter N.V.C.

advertentie