Overtuigende 1ste prijs voor fanfareorkest Constantia

Nieuws

Het fanfareorkest van Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven heeft afgelopen zondag, 26 november 2017, tijdens het door de Muziekbond Gelderland-Flevoland georganiseerde muziekconcours in de Hanzehof te Zutphen, een overtuigende 1ste prijs in de wacht weten te slepen.

Uitkomende in de 3e divisie fanfare behaalde het orkest, onder leiding van dirigent Leon Vliex, voor het eerste werk, 'Ministerie van Fanfare' van de Nederlandse componist Jacob de Haan, 84,67 punten. Voor het 2e werk, 'Hispaniola' van de eveneens uit Nederland afkomstige componist Jan de Haan (broer van), 82,83 punten. In totaal was dit 83,75 punten en een eerste prijs. Het orkest stak daarmee Harmonie "Sint Martinus" uit Oud-Zevenaar en de "Haaksbergse Harmonie" de loef af.

De driekoppige jury was bijzonder te spreken over de mooie orkestklank, de goede voordracht, het getoonde enthousiasme en de inzet. Aandacht werd gevraagd voor met name toonvorming in de zachtere passages.

Met dit mooie resultaat reisde het orkest weer terug naar Werkhoven om het daar in het eigen clublokaal gezamenlijk te vieren.

advertentie