Nut en noodzaak van het levenstestament

8 november 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Mr. Madeline Westers, kandidaat-notaris uit Bunnik, spreekt op woensdag 22 november om 20.00 uur in de Witte Huisjes over het nut en de noodzaak van het levenstestament. De avond is een initiatief van Senioren Activiteiten Bunnik (SAB).

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen het testament en het levenstestament. In het eerste worden zaken geregeld zoals wat er met bezittingen moet gebeuren na overlijden van de eigenaar. In een levenstestament staan de wensen voor de situatie waarin iemand door ziekte of ongeval niet meer in staat is om zaken zelf te regelen.

Met het ouder worden, neemt de kans op afhankelijkheid toe. Veel mensen hebben hulp nodig bij huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. Wie moet uw financiële zaken regelen als u dat niet meer kunt? Dat kan tijdelijk zijn of permanent. Wie vertrouwt u? Door een levenstestament op te stellen neemt u tijdig de regie in eigen hand, door alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen.

Mevrouw Westers legt duidelijk uit wat de mogelijkheden zijn. Na de pauze is er ruimte voor het stellen van vragen. Aan het einde van de avond krijgt u schriftelijke informatie mee zodat u alles nog eens kunt nalezen. Toegangskaarten van 2 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Ravenswaay en aan de zaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie