Echtpaar Moerman al 60 jaar actief

1 november 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Tien jaar geleden, toen ze 50 jaar getrouwd waren, vonden ze dat niets bijzonders. Maar de 60 jaren die ze inmiddels delen vinden ze toch wel het vermelden waard. Daarom kwam locoburgemeester Jorrit Eijbersen op 26 oktober het 60-jarige bruidspaar Moerman-van Keulen feliciteren. Hij bracht een bos bloemen en een kopie van de huwelijksacte mee. Het 60-jarige huwelijksfeest was al een paar weken achter de rug. Met zoveel kleinkinderen die het druk hadden in het najaar, vierden ze dat al in augustus met de hele familie in een groot vakantiehuis.

Margriet Hunse

JEUGDCLUB Els van Keulen (84) en Piet Moerman (87) groeiden dicht bij elkaar op in Rotterdam-Zuid. Hun moeders kenden elkaar goed, en Piet was bekend als 'de zoon van de slager'. Ze gingen naar dezelfde school en dezelfde kerk. "Ik herinner me nog goed hoe ik als eersteklasser op de HBS zat te kijken naar hoe die grote kerels uit de vijfde in de bankjes schoven. En toen hij als Delftse student ontgroend was ging in de kerk de alpinopet van zijn hoofd. Mijn vriendin en ik moesten erg om lachen om zijn hoofd", vertelt mevrouw Moerman nog steeds lachend.

WITTE ROZEN Piet studeerde scheikunde, Els deed de kweekschool. Pas na hun studie leerden ze elkaar goed kennen, toen ze rond 1953 beiden lid werden van de pas opgerichte jeugdclub in hun wijk. Al snel kregen ze verkering, en op 29 oktober 1957 trouwden ze. Op de trouwfoto's is behalve de witte rozen ("die waren toen nauwelijks te krijgen eind oktober") ook de stromende regen te zien. Het jonge stel woonde eerst vier jaar in Utrecht en kwam in 1961 in de Prins Hendrikstraat in Bunnik terecht. In 1969 verhuisden het gezin, dat inmiddels zes kinderen telde, naar het lichte en kleurige huis in de Prinses Margrietstraat, waar de Moermans nog altijd wonen. 

ONDERWIJZERES EN INGENIEUR Het echtpaar kreeg vijf zoons en een dochter, en ook in de generatie daarna zijn opvallend genoeg slechts één kleindochter en maar liefst 10 kleinzoons te tellen, variërend in leeftijd van 28 tot 7 jaar. Op de dag van haar huwelijk werd Els ontslagen als onderwijzeres, en ze kan daar nog steeds boos om worden. In Bunnik ging ze op den duur weer aan de slag als invaljuf en remedial teacher op een lagere school in Bunnik. Piet Moerman werkte al die jaren als ingenieur bij TNO in Zeist. Twaalf jaar lang, vanaf de jaren '70, was hij ook de fractievoorzitter van het CDA en de voorloper daarvan.

AUTOLOOS De Moermans hebben nooit een auto bezeten. "Wielrenners van nu scheppen op hoe ver ze gefietst hebben. Wij fietsten vroeger van Rotterdam-Zuid naar Lunteren op een fiets met één versnelling!" zegt mevrouw Moerman. Haar man: "Het verst dat ik op een dag heb gefietst was 200 kilometer naar het Ruhrgebied." Nog steeds fietsen ze veel, hoewel niet meer zo ver, en gaan ze samen met vakantie. 's Winters verblijven ze graag drie weken in de Algarve, en aan het eind van de zomer zijn ze met de trein op stedentrip naar naar Neurenberg en München geweest. Ze wonen nog steeds met veel plezier in de levendige Oranjebuurt en vinden het fijn dat er zoveel jonge gezinnen wonen. Meneer Moerman: "Laat de kinderen maar lekker buiten spelen en lawaai maken, dat hoort erbij."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie