Herfstwandeling op landgoed Oostbroek

19 september 2017 om 00:00 Nieuws

Herfstwandeling op landgoed Oostbroek.

De bomen verkleuren, bruin en oker. Het ruikt vochtig en waterdruppels hangen in de talrijke spinnenwebben. Paddenstoelen in vele vormen en kleuren. De natuur maakt zich klaar voor de naderende winter.

Op zaterdag 7 oktober kunt U met een gids dwalen door de natuur rond het historische landgoed Oostbroek. Om 9.30 wordt u met een kopje thee of koffie ontvangen in het Winkeltje van het landschap, Bunnikseweg 45 A te de Bilt. Vandaar begint de wandeling die ongeveer 2,5 uur duurt.

Bij uitzondering gaan we een bezoek brengen aan de wildpassage onder de A28 die op zich op het gebied bevindt en die normaal niet voor publiek toegankelijk is. We zoeken daar naar sporen van dieren die gebruik maken van deze passage. Een avontuurlijke tocht die ook voor de gidsen altijd een garantie is voor verrassende ontmoetingen.

Beschermers en kinderen betalen €3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de site van Utrechts Landschap. WWW.UTRECHTSLANDSCHAP.NL/ACTIVITEITEN

In het bos zullen de vele paddenstoelen de aandacht trekken. Oostbroek kan een prachtig paddenstoelenbos zijn maar natuurlijk zijn we wel een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. Beetje vochtig graag en niet te koud…

Deze wandeling is vermoedelijk alweer de laatste in de serie landgoedwandelingen van dit jaar. Hou echter goed de berichtgeving in de gaten want mogelijk zal bij sneeuwval ook een echte winterwandeling georganiseerd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie