Let's roll onder de blauwe hemel

30 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

Hockey Club Kromme rijn hield zaterdag haar startdag onder het motto: "Let's roll". Op deze dag konden de jeugdleden kennis maken met hun teamgenoten en deelnemen aan leuke activiteiten. Maar ook van ouders werd verwacht dat zij acte de présence gaven. Voorzitter Stijn Rooijakkers ligt toe: "Het is fijn als ouders ook een bijdrage kunnen en willen leveren aan de club. Er zijn veel taken waar we vrijwilligers voor nodig hebben. Daarom nodigen we ook de ouders uit op de startdag. Daar kunnen zij kennis maken met andere ouders en een aantal taken onder elkaar verdelen. "

 Buurtsportcoach Jesper Oele begeleidt het hele gebeuren. Hij zorgt er voor dat de kinderen zich verzamelen bij hun eigen team en dat er tijdig gewisseld wordt tussen de verschillende activiteiten.  Ook maakt hij foto's van de teams en zorgt dat de kinderen voldoende drinken: geen overbodige luxe op deze mooie nazomerse dag. De startdag verloopt dankzij een goede organisatie en het mooie weer op rolletjes. De kinderen zijn vrolijk en beoefenen het hockey met veel plezier.

Rooijakkers: "Toen we 5 jaar geleden begonnen met de hockeyclub konden we niet voorzien dat het zo goed zou aanslaan bij de plaatselijke bevolking, en met name de jeugd. Dit jaar vieren wij ons eerste lustrum en in het afgelopen jaar hebben we meer dan 100 nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Deze groei dwingt ons om verder te professionaliseren en uit te breiden. We hebben een tweede veld aangelegd dat volgende week feestelijk wordt geopend. Dit betreft een zogenaamd waterveld dat nog mooier is dan het traditionele zandveld. We zijn met zijn allen best trots op onze hockey club."

Opvallend bij HC Kromme rijn is dat er veel meer meisjes rondlopen als jongens. Jeugdspeelster Daphne de Rijk weet wel hoe dat komt. "Jongens worden groot gebracht met voetbal, en al snel ontstaat het beeld dat hockey iets voor meisjes is. Dat is natuurlijk niet waar.  Voor Nederland zijn zowel de mannen als de vrouwen succesvol op internationaal niveau. Dus jongens: kom op en kom ook eens een keer hockeyen. "

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie