SAB maakt frisse start

Nieuws

BUNNIK Senioren Activiteiten Bunnik (SAB) zit vol nieuwe plannen voor het komende seizoen. Met een nieuwe website, een aantal nieuwe locaties en activiteiten, stroomt de energie weer door de stichting. Zo worden er twee lezingen gehouden en hoopt het bestuur de eerste spelletjesmiddag een vervolg te kunnen geven.

Agnes Corbeij

In de zomer heeft het vijfkoppige bestuur van SAB niet stilgezeten. De nieuwe website is online en te vinden op: www.seniorenbunnik.nl. Voorzitter Pien Breedveld: "Deze website wordt goed up to date gehouden, dus het is een heel goed instrument om onze leden op de hoogte te houden. Steeds meer ouderen, zeker de mensen die nu pas met pensioen gaan, zijn eraan gewend met de computer te werken."

Het is niet de enige manier om aan het programma te komen. "We hangen ook gewoon posters op in het dorp en er is een nieuwsbrief voor leden."

LEZING De eerste nieuwe activiteit is de lezing. Bestuurslid Jeanine ten Berg: "We hebben er twee op de planning staan. De eerste gaat over 100 jaar Russische Revolutie en de tweede over het levenstestament." De eerste lezing wordt gegeven op 4 oktober, in de Witte Huisjes, om 20.00 uur. De spreker is Dr. Marc Jansen, historicus en Ruslanddeskundige. Hij was tot 2011 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Op 22 november vertelt notaris Dr. Madeline Westers uit Bunnik over het levenstestament. Zij vertelt wat de mogelijkheden zijn rondom dit onderwerp en zal uitgebreid ingaan op vragen van het publiek.

LOCATIE De bottleneck van de stichting blijft de locatie. Al jaren is SAB op zoek naar een eigen plek, waar alle activiteiten georganiseerd kunnen worden. Dit blijft een lastig verhaal. Pien Breedveld: "We hebben nu tien verschillende locaties. Dat is niet ideaal. Er wordt ook nogal eens verhuisd. Zo is klaverjas verhuisd van de hockeyclub naar de handbal, bridge van de hockey- naar de voetbalkantine en het sjoelen van de Witte Huisjes naar de Grondslag."

Om ook het komende jaar alle activiteiten te kunnen organiseren, is SAB nog op zoek naar bestuursleden of vrijwilligers, die bereid zijn activiteiten (mede) te organiseren.

advertentie
advertentie