Vrijdag 25 augustus: MOA-Café met spraakmakende chef-kok Arjan Smit en kunstenaar Jaap Sinke

16 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

Een afgeschoten Schipholgans serveren in een restaurant. Een overleden tijger opzetten en tentoonstellen als kunst. Stuitend of duurzaam?

Chef-kok Arjan Smit van restaurant De Pronckheer en kunstenaar Jaap Sinke (van Darwin, Sinke & Van Tongeren en tentoonstelling TIER) hebben met elkaar gemeen dat ze dieren 'redden van de kliko'. Gestorven dieren die anders zouden worden vernietigd, verwerken ze tot kunstwerk of gerecht. Beiden zoeken op deze manier de grenzen op van hun vakgebied. Dit gaat soms gepaard met heftige kritiek. Smits experimenten met ongebruikelijke ingrediënten als spreeuw, zwaan en muskusrat kwamen hem op Kamervragen en doodsbedreigingen te staan.

Tijdens MOA-Café gaat moderator en TIER-curator Sjors Swierstra in gesprek met Arjan Smit en Jaap Sinke over het zoeken naar esthetische, culinaire en morele grenzen, met als rode draad de vraag: wat is normaal? Ook is er net als altijd een muzikaal intermezzo en een literair-theatrale bijdrage van Salon Saffier.

INFO

Toegang: € 17,50

Aanschuifdiner in de Veldkeuken 18.00 - 20.30 uur (€ 20,-)

LET OP: aanmelden is noodzakelijk

Mail naar info@moa.nl o.v.v. MOA-Café. Vermeld bij uw aanmelding ook of u gebruik wilt maken van het Aanschuifdiner.

OVER MOA-CAFÉ

MOA-Café is een programma van MOA | Museum Oud Amelisweerd met bijzondere gasten, (live) muziek, literatuur en film. Het wordt georganiseerd i.s.m. literair theater Salon Saffier. Tijdens tentoonstelling Tier staat MOA-Café in het teken van dieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie